Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb bajnoki aranyérem a gyergyói bokszklub neveltjének

Gergely Imre 2023. szeptember 11., 12:25 utolsó módosítás: 2023. szeptember 11., 12:26

Ismét nem talált legyőzőre Tallósi Vanessza. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub tehetséges sportolója a Năvodari-on lezajlott romániai női ökölvívó bajnokságon mindkét mérkőzését döntő fölénnyel nyerte meg.

Újabb bajnoki aranyérem a gyergyói bokszklub neveltjének
Meggyőző fölénnyel nyert Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Tallósi Vanessza az U14-es korosztály 60 kg-os súlycsoportjában előbb a Craiova-i Andreea Badoi ellen lépett szorítóba, és már az első menetben kiharcolta a győzelmet.

A döntőben a Bukaresti Dinamo sportolója, Izabela Dabu várt rá. Itt sem volt kiegyensúlyozott a mérkőzés, a játékvezető a második menetben vetett véget az összecsapásnak, és egyben Tallósi Vanessza győzelmét hirdette ki. Ezzel a gyergyószentmiklósi egyesületnél fejlődő lány megvédte a romániai bajnoki címét.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Emellett pedig magyar bajnok is, és nemrégiben az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

„Látható, folyamatosan, szépen fejlődik, eredményei magukért beszélnek. Jól halad az úton, a még magasabb célok felé. A győzelemnek természetesen örülünk, de sokkal fontosabb, hogy az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolói Magyarország mellett Romániában is jelen lehetnek a fontosabb versenyeken. Ez egy plusz lehetőség a tapasztalatszerzésre, fejlődésre, ami a nemzetközi megmérettetéseken kamatozni fog majd. Tehát amikor nincs átfedés a két ország versenyei között, igyekszünk majd minden ilyen viadalon részt venni" – mutat rá Huszár Árpád vezetőedző.

Az EGÖSK csapata egyébként a versennyel párhuzamosan tengerparti edzőtáborozáson vett részt, ahol a romániai válogatott sportolóival vívtak tesztmeccseket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.