Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Új román sporttévé indult, az olimpiát közvetíti

Józsa Csongor 2024. április 03., 09:49

Pár napja, március 30-tól már ott van a listában. Minden hazai kábelszolgáltatónál megtalálható, hiszen a köztévé új adója.

Új román sporttévé indult, az olimpiát közvetíti
Romániában is van immár sportadója a köztévének Fotó: Pinti Attila

A TVR Sport a román közszolgálati televízió 14. csatornája. Az indulást megelőző közleményben úgy fogalmaztak „a román sportértékek, a sport mint egészséges életmód népszerűsítésének fő eszköze lesz”.

Ami pedig a közvetítéseket illeti, az idei év legnagyobb sporteseményét, a 2024-es nyári olimpiai játékokat sugározza majd élőben július 26. és augusztus 11. között. Zárójelben: a párizsi eseményeket az Eurosporton és az M4 Sporton is követhetjük majd.

A TVR vezetősége szerint a kínálatban nemzeti bajnokságok és versenyek szerepelnek majd a labdarúgás, a röplabda, az úszás, a vízilabda, a torna, az ökölvívás, a sznúker, a sakk és a tenisz területéről.

A TVR Sport logója Fotó: tvr.ro

De képernyőre kerülnek a román sport fényes történetének pillanatai is, nagy bajnokokkal, archív felvételekről. Emellett lesznek dokumentumfilmek a régi labdarúgókkal, illetve román futballcsapatok történeteit dolgozzák fel.

Mi lesz még a TVR Sport műsorán?

Sportóra (Ora de sport) – ez első alkalommal közvetít majd iskolás versenyeket (kézilabda, dzsúdó, atlétika, asztalitenisz, vívás, 3x3-as kosárlabda, labdarúgás, röplabda), regionális megmérettetéseket egy országos sportcsatornán.

Olimpiai óra (Ora olimpică) – a legfrissebb híreket közli az ötkarikás játékokkal kapcsolatosan, a román sportolók kijutásáról tudósít, egyszóval mindenről, ami a nézők számára fontos a 2024-es párizsi olimpiai játékok előtt.

TVR Sport Podcasts – a sportlegendákról, aktív sportolókról, sportorvoslásról, a háttérről szóló témákkal foglalkozik.

Már elérhető az új csatorna

A TVR Sport március 30-tól bekerült az összes szolgáltató csatornalistájába, illetve elérhető interneten a román közszolgálati tévétársaság honlapjáról.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.