Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Új felállásban küzdenek a tornagyőzelemért a székely teqballosok

Horváth Bálint Ottó 2024. február 16., 12:03

Hétvégén kezdetét veszi az idei teqballszezon, szombaton és vasárnap Párizsban Grand Prix-versenyt rendeznek. A székely sportolók új felállásban állnak asztalhoz, minden kategóriában esélyesek a tornagyőzelemre.

Új felállásban küzdenek a tornagyőzelemért a székely teqballosok
Györgydeák Apor három kategóriában is érdekelt a párizsi versenyen Fotó: Haáz Vince

Az év első nemzetközi tornáján számos kiemelt teqballos, világ- és Európa-bajnok vesz részt. A Francia Teqball Szövetség által szervezett esemény egyfajta bemelegítő versenynek számít, amelyen nem osztanak világranglista pontokat.

A székely sportolók közül a világelső, Európa-bajnoki címvédő és 2023-ban a kontinens legjobb férfi játékosának megválasztott Györgydeák Apor az egyéni versenyben a párizsi torna első számú esélyese. Mellette Ilyés Szabolcs közel két év kihagyás indul egyesben, ahol megmérettetik a székelyudvarhelyi klub fiatal tehetsége, a 17 éves Gergely Péter is. A női egyéni kategóriában a marosvásárhelyi Európa-bajnok, a tavalyi év legjobbjának járó elismerést szintén begyűjtő Barabási Kinga is favorit az aranyéremre.

Fotó: Forrás: Györgydeák Apor

Párosban új felállásban játszanak a Góbék Teqball Team versenyzői, Györgydeák Apor idén minden nemzetközi versenyen a sportág legeredményesebb teqballozójával, a magyarországi négyszeres világbajnok, Blázsovics Ádámmal az oldalán küzd a tornagyőzelmekért.

A páros világranglistán nyolcadik helyezett Ilyés Szabolcs az ifjúsági Európa Kupán bronzérmes és egyéniben országos második Gergely Péterrel áll asztalhoz a minél jobb helyezésért.

A vegyespáros kategóriában is érdekeltek lesznek a székelyföldiek, ahol összeáll Európa két legjobbja, Györgydeák Apor és Barabási Kinga együtt harcolnak az elsőségért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.