Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ugyanazon a hétvégén négy versenyen szereztek érmeket a székely cselgáncsozók

Dobos László 2023. május 29., 21:08 utolsó módosítás: 2023. május 29., 21:13

Négy versenyen voltak érdekeltek a pünkösdi ünnepek alatt a székelyföldi cselgáncsozók. A U15-ös korosztályúak Balkán-bajnokságon, az U18-asok Európa-kupán remekeltek, a felnőttek pedig a Román Kupa és a földharc-bajnokság küzdelmein szereztek érmeket.

Ugyanazon a hétvégén négy versenyen szereztek érmeket a székely cselgáncsozók
Galérianézet
Balról jobbra Albu Botond edző, Mihály Hunor és Ladó Ákos Fotó: Forrás: Albu Botond

Két sportoló képviselte Csíkszeredát a portugáliai Coimbrában, ahol az U18-as korosztály számára rendeztek Európa-kupa versenyt. A két sportolót Albu Botond edző kísérte el az európai földrész legnyugatabbra fekvő országába, ahol mindketten a 73 kg-os súlycsoportban léptek tatamira.

Mihály Hunor Fotó: Forrás: Albu Botond

Mihály Hunor (Csíkszeredai ISK, nevelőedzője: Dániel Albert) bronzérmet szerzett, míg Ladó Ákos (VSK Csíkszereda) az előkelő 9. helyen végzett. Ebben a súlycsoportban 46 sportolót neveztek.

Podgoricában, Montenegró fővárosában rendezték meg idén az U15-ös korosztály számára kiírt Balkán-bajnokságot, amelyen Csíkszeredát Sinka Szabolcs és Papp Róbert Flórián, illetve Pantea Kornél tanítványai, a Koka’s és a VSK közös csapata, illetve a Csíkszeredai ISK képviselték.

Csíki gyerekek és edzőik a Balkán-bajnokságon Fotó: Sinka Szabolcs

A csíkiak közül Kopacz Sarolta (63 kg-os súlycsoport, Koka’s és a VSK) első helyen végzett, Balázs Hunor (73 kg, ISK) a 3. helyen zárt, míg Kóka Krisztián (42 kg, Koka’s és a VSK) a 7. lett. Részt vett még Farkas Dávid (42 kg), Magyari Dávid (55 kg) és Barabás Dávid (55 kg), illetve Balogh Péter (50 kg), akik nem értek el ugyan helyezést, de hasznos nemzetközi és válogatottbeli tapasztalattal gazdagodtak.

Balról jobbra Pantea Kornél edző, Balázs Hunor, Kopacz Sarolta és Sinka Szabolcs edző Fotó: Sinka Szabolcs

Románia legjobb felnőtt korosztályú cselgáncsozói Szatmárnémetiben találkoztak, ott zajlottak a Román Kupa, illetve a földharc (ne-waza) országos bajnokság küzdelmei.

A Román Kupán Albu Botond és Papp Róbert Flórián tanítványai közül Szőcs Elemér (81 kg, Csíkszeredai Sportklub) az első, Koncz Botond (100 kg, VSK Csíkszereda) a második, Kocsis Hunor (100 kg, Csíkszeredai Sportklub) és Lajos Orsolya (63 kg, VSK Csíkszereda) a harmadik, míg Radvánszki Szilárd (81 kg, VSK Csíkszereda) az ötödik helyen zárt.

A Balkán-bajnok Kopacz Sarolta és edzője, Sinka Szabolcs Fotó: Sinka Szabolcs

A csíkszeredai nevelésű, jelenleg a CSM Focșani együttesét képviselő Vlad Vișan bajnoki címet nyert a 90 kg-os súlycsoportban, a nők versenyén pedig a háromszéki Balogh Hanna (70 kg) bronzérmet szerzett a Kolozsvári U-CSM-nek.

Románia küldöttsége az U15-ös Balkán-bajnokságon Fotó: Sinka Szabolcs

A földharc-bajnokságon nem a hagyományos dzsúdós súlycsoportokban zajlanak a harcok, de ott is remekeltek a csíkiak: Szőcs Elemér (81 kg) aranyérmes szerzett, Radvánszki Szilárd (81 kg) bronzérmes, Kocsis Hunor (+81 kg) az ötödik helyen végzett, Szász Róbert (66 kg, Csíkszeredai Sportklub) pedig 7. helyen végzett.

Csíki dzsúdósok Podgoricában Fotó: Sinka Szabolcs

Mihály Hunor (balról és jobbról is a haramadik) bronzérmes lett Portugáliában Fotó: Forrás: Albu Botond

Székely dzsúdósok a portugáliai Európa-kupán Fotó: Forrás: Albu Botond

Érmes székely sportolók Szatmárnémetiben Fotó: Forrás: Albu Botond

Szőcs Elemér a dobogó legmagasabb fokán. Nem talált legyőzőre a 81 kg-os súlycsoportban Fotó: Forrás: Albu Botond

Kopacz Sarolta díjazása Podgoricában Fotó: Sinka Szabolcs

Csíki cselgáncsozók a szatmári verseny után. Jobbról Cseke Szilárd edző Fotó: Forrás: Albu Botond

Balról jobbra Radvánszki Szilárd, Cseke Szilárd edző és Szőcs Elemér Fotó: Forrás: Albu Botond

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.