Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Udvarhelyi asztalitenisz dobogósok a válogatottban és a nemzetközi tornán

Józsa Csongor 2024. április 08., 15:21

Nagyüzem volt a Székelyudvarhelyi ISK-nál, a tehetséges aszteliteniszezőjük a romániai válogatottban brillírozott, míg a többiek Újszentesen tesztelték tudásukat.

Udvarhelyi asztalitenisz dobogósok a válogatottban és a nemzetközi tornán
Remekelt a székelyudvarhelyi Toró Dávid a székelyudvarhelyi tornán Fotó: Facebook/SzékelyudvarhelyiAsztaliteniszKlub

Az asztalitenisz Europe Youth Series újabb állomását az elmúlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték. Ide hivatalos volt a székelyudvarhelyi György István által irányított romániai U13-as korosztályos fiúválogatott is. Kiválóan szerepeltek, a csapatversenyek során nem is találtak legyőzőre, a döntőben bár 3–0-ra nyertek, de kiélezett volt a párharc a lengyelekkel. A válogatott tagjai az udvarhelyi Toró Dávid, illetve Pop Alexandru (Kolozsvár) és Iordan Mihai (Bukaresti Steaua).

Az aranyérem után még két ízben felállt a dobogó legalsó fokára a székelyudvarhelyi tehetséges asztaliteniszező, vegyespárosban az elődöntőben a lengyelekkel szemben 3–1-re szenvedett vereséget a Toró–Madar Maya duó, míg az egyéni küzdelmekben szintén az elődöntő jelentette Dávid számára a végállomást, itt is egy lengyel ellenlábas ütötte ki 3–2 arányban.

A György Hunor–Miklós Sándor duó Fotó: Facebook/SzékelyudvarhelyiAsztaliteniszKlub

A Székelyudvarhelyi ISK több korosztálya Újszentesre utazott, ahol egy nemzetközi tornát rendeztek az elmúlt hétvégén. A György Szilárd által felkészített együttes az U9-es csapatversenyben bronzérmes lett, pontosabban a Miklós Sándor és György Hunor alkotta páros az elődöntőig nem talált legyőzőre. Az U11-eseknél a Kovács Márk–Pozsonyi Tamás, míg az U13-asoknál a Balázs Fruzsina–Sándor Róza páros egyaránt az ötödik helyen zárt a népes mezőnyben.

Az egyéni versenyszámban Miklós Sándor bronzérmes lett, Pozsonyi Tamás az ötödik, György Hunor pedig a kilencedik hellyel tért haza.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.