Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

U15-ös bajnok a Székelyudvarhelyi és a Marosvásárhelyi ISK közös csapata

Zátyi Tibor 2023. április 04., 16:28 utolsó módosítás: 2023. április 04., 16:29

Mozgalmas időszak után vannak az ifjúsági korosztályú birkózók, sportiskolás döntőn, Román Kupán és országos csapatbajnokságon mérték össze tudásukat.

U15-ös bajnok a Székelyudvarhelyi és a Marosvásárhelyi ISK közös csapata
A közös bajnokcsapat Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK - Birkózás

Március utolsó hétvégéjén Resicabányán rendezték a Sportiskolák és az Iskolás Sportklubok korosztályos országos bajnokságát, a versenyen 15–17 éves birkózók vettek részt. A döntőre kvalifikálni kellett, a szakszövetség négy régiót alakított ki az országban, ezekből súlycsoportonként hárman jutottak tovább. Ez az udvarhelyi ISK-tól tíz sportolónak sikerült, Katona László edző tanítványai közül végül nyolcan léptek szőnyegre, hatan pedig érmesek lettek.

Sportiskolás országos bajnokság, 15–17 éves korosztály

Ezüstérmesek: Oláh Gergő (48 kg), Kacsó Bendegúz (71 kg), Lőrincz Magor (85 kg), Mihály Ákos (92 kg).
Bronzérmesek: Márton Zsolt (48 kg), Lőrincz Balázs (92 kg).
Ötödik helyezettek: Kisfaludi Bence (60 kg), Molnár Attila (60 kg).

A sportiskolás bajnokságon hatan érmet szereztek Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK - Birkózás

A fiúk sokat nem pihenhettek, hiszen a múlt héten már Karácsonkőre utaztak, ahol szerdától vasárnapig rendezték az U15-ös korosztály Román Kupa-küzdelmeit, illetve a csapatbajnokságot.

Az udvarhelyiek a korondi nevelésű gyerekekkel közösen utaztak el erre a rendkívül fontos eseményre, hiszen amellett, hogy a Román Kupa színvonalában felér egy országos bajnoksággal, itt dőlt el, ki fogja képviselni a román válogatottat a Balkán-bajnokságon, majd az ezt követő Európa-bajnokságon.

A szombati megmérettetésen két udvarhelyi sportoló, Fülöp Kristóf (38 kg) és Lőrincz Magor (75 kg) kupagyőztes lett, Kacsó Ábel (44 kg) és Verestóy Árpád (85 kg) bronzérmes,

Bereczi Bálint (38 kg) az ötödik, míg Csíki Zoltán (85 kg) a hetedik lett. Csapat összesítésben a harmadik helyen végzett az ISK. Edzők: Katona László, Katona Zsolt, Balázs Imre, Józsa Gábor és Balázs Zsolt.

A Román Kupában négyen dobogóra állhattak Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK - Birkózás

Vasárnap pedig új verseny kezdődött, az U15-ös országos csapatbajnokság. Ezen a Székelyudvarhelyi ISK a Marosvásárhelyi ISK-val közös csapattal nevezett be. Az elődöntőben Resicabányát 8–2 arányban gyűrték le, a fináléban a Marosvásárhelyi BSG és a Kolozsvári CSM közös csapata következett. Nagyon kiélezett küzdelemet hozott a döntő, amely 5–5-ös döntetlennel ért véget, így a szerzett pontok döntöttek, ebben 22–21 arányban jobb volt az udvarhelyi és vásárhelyi közös csapat.

A bajnokcsapat tagjai: Fülöp Kristóf, Man Yanis, Kacsó Ábel, Oláh Gergő, Nagy István, Kelemen Márk, Blaga Darius, Kiss Hunor, Lőrincz Magor, Verestóy Árpád, Bereczi Bálint, Karda Szilárd, Csíki Zoltán. Edzők: Katona László és Dragoș Vlad.

Katona László elégedetten foglalta össze az elmúlt időszakot. „Nagyon fontos verseny volt a Román Kupa, két első helyezettünk van, így majd részt vehetnek az Európa-bajnokságon és a Balkán-bajnokságon is.

Elvártuk a jó szereplést, de így is nagy öröm számukra, hogy sportolóink ilyen jól birkóztak.

Most az U17-esek következnek, három hét múlva Buziásfürdőn rendezik meg számukra a Román Kupát és a csapatbajnokságot. Kemény mezőny lesz itt is, a Marosvásárhelyi ISK-val közös csapattal indulunk, és ebben a korosztályban is bajnoki címet akarunk szerezni” – összegzett az edző.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.