Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Túlontúl csendes volt az udvarhelyiek BL-játéka

Józsa Csongor 2023. szeptember 22., 18:06 utolsó módosítás: 2023. szeptember 23., 11:13

Gyorsan lepörgött a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK első mérkőzése Csehországban. Bíztató kezdés után erős visszaesés volt az asztaliteniszezők játékában. Ezt pedig büntette a házigazda.

Túlontúl csendes volt az udvarhelyiek BL-játéka
Galérianézet
Még várni kell az első udvarhelyi BL-győzelemre Fotó: Józsa Csongor

Pénteken kora délután a csehországi Havlíčkuv Brodban játszotta ezen idénybeli első nemzetközi kupamérkőzését a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK. A férfi asztalitenisz Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulóját épp a házigazda HB Ostrov gárdájával kezdte.

A kis település lakosságát nem hozta lázba az összecsapás, bár mintegy háromszáz széket rendeztek be a helyi kultúrotthonba, csak 30 szurkoló foglalt helyet a játékasztal mellett. A munkanap miatt lehetett ez a szerény érdeklődés, az előkészületekből érezni lehetett, hogy itt lesz még telt ház a hétvége során: kerepelők és dob is volt kihelyezve.

Fotó: Józsa Csongor

A sarokban pedig ott díszelgett az a kupa, amelyet pár hónappal ezelőtt az országos címért kapta a klub, keretében majdnem a teljes cseh válogatott sorakozott fel. Ők egy héttel ezelőtt ott voltak a malmői csapat Európa-bajnokságon.

A György István által felkészített székelyföldiek legjobb hazai szereplésüket követően – ezüstérmesek lettek a Szuperligában – zsinórban a harmadik Bajnokok Ligája szezonjukat indították, egyben a hatodikat az európai kupaporondon.

Fotó: Józsa Csongor

Sorrendben György Szilárd, Sebastian Loso és Tamás Szabolcs játszotta a találkozókat. Mindhárom összecsapás egyformára sikerült: az első játszmában remekül tartották magukat, Szilárd 9–7-ről veszített, Loso is mindvégig szaladt az eredmény után, de aztán az utolsó két pont itt is az ellenfelé lett, ahogy Szabolcs is 9–9-re zárkózott fel, hogy aztán itt is 11–9 legyen.

Ezután jött egy látható, érzékelhető visszaesés. Mintha, túl tisztelték volna az ellenlábast. Valamivel több mint egy órát követően 3–0-ra kapott ki mindhárom ISK-SZAK-játékos.

Fotó: Józsa Csongor

„Az adogatásukkal nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Az elején úgy asztaliteniszeztünk, ahogy kellett volna azt folytatásban is. Mentálisan mindenki leblokkolt ma. Egy BL-csapat pedig az ilyet nem hagyja kihasználatlanul. Megbeszéljük a tapasztalatainkat, aztán megyünk is tovább. Vár még két ellenlábas” – fejtette ki a HB Ostvov utáni párharcot követően a székelyudvarhelyiek edzője, György István.

A pénteki nap másik mérkőzésén, este az osztrák Panaceo Stockerau és az olasz Top Spin Messina csap össze. Szombaton szintén 14 óra 30 perctől utóbbi lesz a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK ellenlábasa.

Férfi asztalitenisz Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

HB Ostrov (cseh)–Székelyudvarhelyi ISK-SZAK 3–0.
Pavel Sirucek–György Szilárd 3–0,
David Peitspies–Sebastian Loso 3–0,
Tomas Tregler–Tamás Szabolcs 3–0.

Panaceo Stockerau (osztrák)–Top Spin Messina (olasz) 3–0.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.