Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Triatlon bajnokokat avatnak a Bözödi-tónál

Horváth Bálint Ottó 2024. július 04., 20:29 utolsó módosítás: 2024. július 04., 20:42

Az idei Transylvania Triathlon Festival keretében országos és nemzetközi triatlon bajnokságot, valamint kiegészítő versenyeket is szerveznek szombaton és vasárnap Erdőszentgyörgyön, illetve a Bözödi-tó körül.

Triatlon bajnokokat avatnak a Bözödi-tónál
Egy országos, két nemzetközi és két kiegészítő versenyen küzdenek a legjobb helyezésekért a sportolók. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi Master Ski & Bike Club Sportegyesület, illetve a Román és Magyar Triatlon Szövetség szervezésében zajló rendezvény idei kiadása része az első román-magyar triatlon körversenynek, amely a Friendship Series (Barátság sorozat) nevet kapta. A két szövetség közös projektje révén ebben az évben öt romániai és öt magyarországi viadalt tartanak, amelyek közül az egyiket hétvégén Maros megyében rendezik.

A vasárnapi versenynapon Erdőszentgyörgy utcáin és a Bözödi-tó körül zajlik az országos triatlon bajnokság olimpiai távú, valamint a nemzetközi triatlon bajnokság középtávú és sprint versenye. Ezt megelőzően szombaton hosszútávú úszó megmérettetést, valamint premierként SUP-versenyt (szörfdeszkán állva evezés) szerveznek. Az úszóversenyt a Bözödi-tó gáthoz közeli részén, a kerékpározást a tó körül, illetve Erdőszentgyörgyön, a futás versenyszámokat pedig a kisváros utcáin tartják.

A szervezők tájékoztatása szerint július 7-én, vasárnap forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett útszakaszokon, azaz reggel 7 órától egészen délután 3-ig lezárják a település néhány utcáját (Petőfi, December 22, Keskeny, Állomás), valamint az Erdőszentgyörgyről a Bözödi-tóhoz és Hargita megye határáig vezető 136A jelzésű utat, délután 6-ig pedig a Malom és a Nicolae Bălcescu utcákat az autósok előtt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.