Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Továbbra sem használhatja az FCSB és a Dinamo a bukaresti Diadalív Arénát

Sebestyén Ervin 2022. október 05., 12:41

A romániai sportminiszter, Novák Károly Eduárd egyértelművé tette, hogy a Diadalív Arénában (Arcul de Triumf) kizárólag rögbi lesz a közeljövőben, habár a labdarúgást is szeretnék idővel beköltöztetni. Az FCSB és a Dinamo sem játszhat itt egyelőre.

Továbbra sem használhatja az FCSB és a Dinamo a bukaresti Diadalív Arénát
Hiába szeretné, továbbra sem játszhat a Diadalív Arénában az FCSB és a Dinamo Fotó: Facebook/Román Rögbi-szövetség

A miniszter elmondta, hogy nagyon komoly jogi elemzésekre van szükség ahhoz, hogy focizhassanak a bukaresti stadionban, ezért ez egyelőre csak terv marad és továbbra is rögbi mérkőzéseknek ad otthont és a Román Rögbi-szövetség igazgatósága alatt áll a Diadalív Aréna.

„Régóta igyekeztünk megtalálni a rögbi támogatásának legális és legjobb módját, másfél év után pedig sikerült. Úgy éreztük, hogy nem adhatjuk át a teljes komplexumot a szövetségnek, mert az túl sok lett volna, csak a stadion jutott nekik. Viszont arra is kerestük és keressük a megoldást, hogy más sportágak is beköltözhessenek az arénába, például a labdarúgás, de mielőtt erre a pontra jutnánk, szükségünk van egy nagyon-nagyon komoly jogi elemzésre” – fogalmazott a sportminiszter, Novák Károly Eduárd.

A stadiont 2021-ben adták át, azóta már a FCSB és a Bukaresti Dinamo is többször kérvényezte, hogy a több, mint 8 000 férőhelyes arénában játszhasson, de a Román Rögbi-szövetség egyszer sem egyezett bele.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.