Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Továbbjutnának az Európa Kupában az udvarhelyi asztaliteniszesek

Zátyi Tibor 2022. október 21., 10:51

Győzelemmel hangolt az Európa Kupa csoportkörére a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK, a fiúk pedig nem állnának meg itt, nagyon erős, a kontinens élmezőnyébe tartozó csapatokat fogadnak és győznének le a városi sportcsarnokban.

Továbbjutnának az Európa Kupában az udvarhelyi asztaliteniszesek
György Szilárdék a hétvégén ismét nemzetközi mérkőzéseket játszanak az udvarhelyi sportcsarnokban Fotó: Erdély Bálint Előd

Kedden még a CSM Focșani otthonában játszott Szuperliga-mérkőzést az ISK-SZAK, a fordulatos meccset 3–2-re húzta be az udvarhelyi együttes, amely pénteken már az Európa Kupában kell helyt álljon.

Az ISK-SZAK a C kvartett házigazdája lesz, a cseh SF SKK El Nino Praha, az osztrák Solex-Consult TT Wiener Neustadt és a lengyel Polski Cukier Gwiazda Bydgoszcz érkezik a városi sportcsarnokba. 

„Ugyanaz a felállás marad, mint Focșani-ban, célunk, hogy az első kettő között végezzünk és továbbjussunk. Bajnokok Ligája színvonal lesz, hiszen három csapat onnan érkezik, a lengyelek pedig az EK első selejtezőjéből jutottak tovább. Ismerjük az ellenfeleket, kiélezett küzdelmekre számítok. Jó formában van a csapat, Loso kisebb sérüléssel bajlódik, remélem, hogy hétvégére helyrejön. Nagyon fontos lesz az első meccs a csehekkel, ők a legtapasztaltabbak, a lengyelek és osztrákok keretét fiatal titánok alkotják. Jó kezdéssel szeretnénk megalapozni a továbbiakat, mindez rajtunk és a közönségünkön múlik” – mondta György István csapatvezető. 

A napijegy 25, míg a hétvégi bérlet 60 lejbe kerül, ezeket online a iabilet.ro oldalon, illetve a helyszínen lehet majd beszerezni.

Az utánpótlásban is zajlik az élet, a 11 éves Toró Dávid, aki az ISK-SZAK A divíziós csapatának oszlopos tagja, nemrég elutazott Szlovéniába, ahol részt vesz az európai szövetség által szervezett Eurotalent utánpótlásképző programban. Jövő héten pedig Belgiumba utazik, Liege-ben rendezik meg az Európa Top 16 versenyt, amelyen az augusztusi Európa-bajnokság legjobb tizenhat játékosa vesz részt – Toró amúgy az ötödik helyen végzett. A versenyt követően Besztercére utazik, ahol egy hétig a válogatottal edzőtáborozik, készül a novemberi-decemberi megmérettetésekre.

Európa Kupa, C csoport
1. forduló: pénteken 14 órától Wiener Neustadt–Gwiazda Bydgoszcz, 18 órától ISK-SZAK–El Nino Praha.
2. forduló: szombaton 14 órától El Nino Praha–Wiener Neustadt, 18 órától ISK-SZAK–Gwiazda Bydgoszcz.
3. forduló: vasárnap 14 órától Gwiazda Bydgoszcz–El Nino Praha, 18 órától ISK-SZAK–Wiener Neustadt.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.