Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Török Panka a világbajnokságon is megállta a helyét

Csulak Noémi 2022. október 31., 12:03

A törökországi Konya városa adott otthont október 26. és 30. között a WKF kadet, junior és U21-es korosztályú karate világbajnokságnak, amelyen a háromszéki Sport-All versenyzője, Török Panka a hetedik helyen zárt.

Török Panka a világbajnokságon is megállta a helyét
Közel volt az éremszerzéshez Fotó: Magyar Karate Szakszövetség

A népes versenyen 105 ország, mintegy 1861 versenyzője mérettette meg magát. Török Panka a kadet korosztály -54 kg-ok kategóriájában képviselte Magyarországot.

A fiatal sportoló először venezuelai ellenfelével nézett szembe, aki ellen vesztésre állt. A meccs hajrájában azonban a dél-amerikai lányt leléptették, mivel többször is elhagyta a küzdőteret, ezzel Panka menetelhetett tovább. Ezt követően a székely karatésnak sikerült legyőznie luxemburgi, majd iráni ellenfelét is.

A sikeres párharcokat követően, a Sport-All versenyzője a legjobb négy között küzdhetett. A török Kilic Buse kétszeres Eb-érmes és Youth League-győztes volt Panka ellenfele, akivel a döntetlent követően az öt bíró 3:2 arányban a hazai versenyzőt hozta ki győztesnek.

„Nagyon bosszantó és szubjektív döntés volt, de innen kellett tovább menetelni” – nyilatkozta Vass Hunor, a Sport-All karate szakosztályának az edzője.

Mivel a török versenyző bejutott a döntőbe – amit utólag meg is nyert –, így a sepsiszentgyörgyi lánynak lehetősége maradt tovább bizonyítani vigaszágon.

A bronzéremért zajló mérkőzésen az egyiptomi Elsayed Jana Hazem ellen 5:0 arányban maradt alul, ezzel Panka élete első WKF világbajnokságán az előkelő 7. helyen végzett.

„Azt gondolom edzőjeként, hogy annak ellenére, hogy nem utaztam ki versenyzőmmel, mint ő, mint pedig az őt körülvevő edzői csapat nagyszerű munkát végeztek. Panka egy 14 éves lány, akinek még szűk két éve van ebben a korosztályban. Az elért eredményeket biztatónak tartom ahhoz, hogy akár a következő versenyeken majd dobogóra is állhasson” – jegyezte meg Vass Hunor.

A magyar küldöttség egy ezüst- és egy bronzéremmel, illetve három hetedik és egy 9. helyezéssel tért haza a világbajnokságról.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.