Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Toró Dávid ezüstéremmel kezdte az évet

Zátyi Tibor 2023. január 30., 14:17

Két korosztály, az U11-esek és az U13-asok asztalitenisz Román Kupa-küzdelmeinek adott otthont a székelyudvarhelyi városi sportcsarnok. A házigazda ISK játékosa, Toró Dávid a döntőig menetelt.

Toró Dávid ezüstéremmel kezdte az évet
Toró Dávid a dobogó második fokán Fotó: Facebook/György István

Az ország legjobb, utánpótláskorú versenyzői mérték össze erejüket Székelyudvarhelyen, több mint háromszáz fiatal vette birtokba a hétvégén a városi sportcsarnokot.

Az U11-es korosztály állt előbb asztalhoz. „Itt nem nagyon volt éremesélyünk, de azért bizakodtunk a jó teljesítményben. A fiatalok pedig ügyesek voltak, Gelei Nimród és Szőcs Norbert a tizenhat között végzett, a frissen indított lánycsapatunkból pedig Bíró Virág és Sándor Róza a 32 között búcsúzott, ezek a teljesítmények nagyon jónak számítanak” – mondta György István, a Székelyudvarhelyi ISK edzője.

Az U13-asoknál már magasabbak voltak az elvárások, hiszen a csapat fiatal tehetsége, Toró Dávid volt az első számú kiemelt. A korosztályánál egy évvel kisebb Dávid magabiztosan menetelt a döntőig, ahol a válogatottnál csapattársával, a slatinai Mircea Chiriță-vel találkozott. A fináléban csökkent koncentrálása, ellenfele ellépett 2–0-ra, majd Toró hiába szépített, Chiriță 3–1-re nyert.

Ellenfele nagyon jó napot fogott ki, Dávid nagyot küzdött, de nem tudott fordítani. Ennek ellenére elégedett vagyok, hiszen ezüstéremmel kezdtük a 2023-as évet.

Sebők Márton, Gelei Kristóf és Bărdaș Márk a nyolcaddöntőben búcsúzott, a tavalyi bajnok csapatunk tagjai mind ott voltak az első tizenhatban, az országos élmezőnyben” – tette hozzá György István.

A folytatásban sincs megállás, jövő hétvégén az A divízióban Temesváron, míg a B divízióban Kézdivásárhelyen állnak asztalhoz a székelyudvarhelyi asztaliteniszezők. A Szuperliga a tervek szerint február végén folytatódik, az ISK-SZAK 21-én a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC vendége lesz, majd 26-án a CSM Focșani csapatát fogadja.

Asztalitenisz Román Kupa

U11-es korosztály
Lányok
: 1. Alexandra Stoian – Konstancai LPS NR, 2. Ioana Ionescu – Bukaresti Steaua, 3. Andreea Stancu – CSM Buzău, 3. Kariss Șerban – Bukaresti Steaua.
Fiúk: 1. Alexandru Pop – Kolozsvári VSK, 2. Andrei Bădescu – Bukaresti Steaua, 3. Teodor Moiseanu – LPS Buzău, 3. Mihai Iordan – Bukaresti Steaua.

U13-as korosztály
Lányok: 1. Patricia Stoica – ACSOV Pantelimon, 2. Diana Șuvei – Besztercei VSK, 3. Daria Grigorenco – Konstancai LPS, 3. Maria Pătrănoiu – CN AV Râmnicu Sărat.
Fiúk: 1. Mircea Chiriță – CSM Slatina, 2. Toró Dávid – Székelyudvarhelyi ISK, 3. Raul Creucu – Besztercei VSK, 3. Eric Chiracheș – Bukaresti Steaua.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.