Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Többszörös olimpiai és világbajnokot búcsúztatott Szőcs Bernadette

Horváth Bálint Ottó 2023. november 02., 11:01 utolsó módosítás: 2023. november 02., 12:23

Szenzációs sikert ért el a WTT Champions sorozat frankfurti állomásán a marosvásárhelyi asztaliteniszező. A rangos verseny nyolcaddöntőjében Szőcs Bernadette kiélezett küzdelemben nyert a kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok kínai Csen Meng ellen.

Többszörös olimpiai és világbajnokot búcsúztatott Szőcs Bernadette
Szőcs Bernadette szenzációs sikert ért el Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

A német városban zajló megmérettetésre nagyon erős mezőny gyűlt össze, hiszen az egyéni versenyszámokban csak a világranglistán az első 32 helyezett sportoló indulhatott. Köztük két romániai asztaliteniszező, a 12. helyen álló Szőcs Bernadette és a 26. Elizabeta Samara.

A marosvásárhelyi születésű, jelenleg a Bukaresti Steaua színeiben versenyző Szőcs Bernadette könnyed győzelemmel kezdte a tornát, az első fordulóban három szettben múlta felül a házigazdákat képviselő Annett Kaufmannt. Ezzel szemben Samara tehetetlen volt a kínai Manyu Wanggal szemben, így számára hamar véget ért a verseny.

Az idei Európai Játékokon bajnoki címet szerzett Szőcs Bernadette a legjobb 16 között a volt világelső, jelenleg második helyezett, kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok Csen Meng ellen játszott. A párharcuk parázs és fordulatos csatát hozott. Szőcs ugyan elveszítette az első játszmát, de aztán kiegyenlített és átvette a vezetést is, azonban ellenfelének sikerült kiharcolnia a döntő szettet.

A marosvásárhelyi klasszisnak 10–8-as állásnál két meccslabdája volt, de ezeket nem tudta értékesíteni, viszont higgadt maradt és végül 12–10-re mégis behúzta az értékes győzelmet.

Az összecsapás végén Szőcs Bernadette kiemelte, a mérkőzés közben érezte, hogy sokan biztatták őt a frankfurti csarnokban. „Köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem, ennek nagyon örülök. Ez hihetetlen! Tudtam azt, hogy meg tudom verni. Sokszor játszottam ellene, közel voltam hozzá, és hittem benne, hogy újra nyerhetek. Látom, hogy vannak itt szurkolóim, boldog vagyok, hogy Németországban játszhatok, itt az emberek mindig mellettem vannak” – nyilatkozta a 28 éves sportoló, aki korábban Németországban élt és a Werder Bremen csapatában játszott.

A frankfurti torna negyeddöntőjében Szőcs pénteken 15 órától a világranglistán 4. helyezett japán Hina Hajatával találkozik, a mérkőzést élőben lehet követni a World Table Tennis Youtube-oldalán, ahol a kínai versenyző elleni meccs is visszanézhető.

Szőcs Bernadette ebben az évben kimagasló teljesítményt nyújt a legrangosabb versenyeken, eredményeinek köszönhetően pedig nagyon közel került ahhoz, hogy bekerüljön a top tízbe a világranglistán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.