Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Teniszlegendák Kolozsváron: gálamérkőzést játszik az Andre Agassi–Steffi Graf páros

Székely Sport 2024. január 16., 14:46

A tenisztörténelem két kiemelkedő játékosa, Andre Agassi és Steffi Graf bemutató-mérkőzést játszik Kolozsváron a június 13. és 16. között ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Sportfesztivál keretében.

Teniszlegendák Kolozsváron: gálamérkőzést játszik az Andre Agassi–Steffi Graf páros
Andre Agassi és Steffi Graf lenyűgöző pályafutást tudhat maga mögött Fotó: Sports Festival

A világ leghíresebb teniszpárosa először játszik Romániában, a bemutatóra június 15-én 18 órától kerül sor a BT Arénában. A szervezők közleményükben megjegyezték, hogy Agassi és Graf két másik különleges meghívottal mérkőzik meg, akiknek nevét hamarosan nyilvánosságra hozzák.

„A Sportfesztivál ötödik kiadását a közönségünkkel, a romániai sportkedvelőkkel szeretnénk ünnepelni. Az idei rendezvény az eddigi legnagyobb. Két olyan játékos lép pályára, akik együtt 30 Grand Slam-címet nyertek, és mindketten olyan rekordokat állítottak fel, amelyeket nehéz elérni: Andre Agassi és Steffi Graf. Ez a kiadás felejthetetlen lesz. Magsara tettük a lécet, de a romániai közönség megérdemli a lehetőséget, hogy láthassa a sportág legendáit” – nyilatkozta Patrick Ciorcila, a Sportfesztivál egyik alapítója.

A gálamérkőzésre az első ezer jegyet kedvezményes áron lehet megvásárolni az entertix.ro oldalon, az első és második kategóriás belépők 180, illetve 120 lejbe kerülnek.

Andre Agassi nyolc Grand Slam-győzelmet tudhat magáénak, ő az első játékos, akinek sikerült a Golden Slam, azaz az összes Grand Slam-tornát és az olimpiai aranyérmet is megnyerte ugyanabban az évben, valamint az egyetlen, aki karrierje során Super Slamet nyert, az összes Grand Slam-tornát, valamint az olimpiai aranyérmet és az ATP Finalst is elhódította ugyanabban az évben. Emellett 17 Masters-címet szerzett, és 1990-ben, 1992-ben és 1995-ben tagja volt a Davis Kupa-győztes amerikai csapatnak.

Agassi 1995-ben lett először világelső, majd 1999-ben visszatért az első helyre, és a következő négy évben karrierje legsikeresebb időszakát élte. 2006-ban hivatalosan is visszavonult a tenisztől.

Steffi Graf összesen 22 Grand Slam-címet szerzett, beleértve a négy nagy torna mindegyikét. A Golden Slamet 1988-ban érte el, amikor megnyerte mind a négy Grand Slam-tornát és az olimpiai aranyérmet ugyanabban az évben. Steffi Graf 1999-ben vonult vissza a tenisztől, miután 377 héten át rekord hosszú ideig vezette a WTA-ranglistát.

A Sportfesztivál Románia legnagyobb multisporteseménye. A fesztivál négy napot szentel a sportnak, beleértve többek között a bemutató rendezvényeket, a szuperbajnokok találkozóját a szurkolókkal, a különböző versenyeket és a sportklubok felvonulását.

Az elmúlt években a román labdarúgás aranygenerációjának tagjai, Gheorghe Hagi és Gheorghe Popescu és az FC Barcelona legendái, valamint Simona Halep és Adrian Mutu is részt vettek a kolozsvári Sportfesztivál gálamérkőzésein.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.