Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tavaly túlteljesítették magukat, idén is magasra teszik a mércét

Horváth Bálint Ottó 2023. január 11., 10:41

Kimagasló teljesítményt nyújtottak tavaly a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub birkózói, az országos bajnokságokon majdnem mindent megnyertek az ifjúsági korosztályban, de nemzetközi szinten is bizonyítottak, és ebben az évben is magasra teszik a mércét.

Tavaly túlteljesítették magukat, idén is magasra teszik a mércét
A célok változatlanok, idén is minél több bajnoki serleget gyűjtenének a vásárhelyi birkózók Korábbi felvétel Fotó: Rab Zoltán

A felnőtt korosztályon kívül – ahol a Marosvásárhelyi Városi Sportklubbal közösen indultak és bronzérmesek lettek – minden ifjúsági csapatbajnokságot megnyertek a Székelyudvarhelyi ISK-val együtt, ezenkívül az egyéni országos döntők majdnem mindegyikén aranyérmet szereztek. „A tavalyra kitűzött célkitűzéseket mind teljesítettük, sőt meg is haladtuk az elvárásokat, hiszen nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is nagyon jó eredményeket értünk el.

Több, mint 70 érmet szereztünk, 21 sportolónk végzett dobogós helyen az országos versenyeken, és a Balkán-, illetve Európa-bajnokságokon is érmeket nyertünk”

– ismertette röviden az eredménylistát Gyarmati Ferenc, a Marosvásárhelyi ISK igazgatója.

A klub egyik legtehetségesebb birkózóját, Biró Krisztiánt Maros megye legjobb sportolójának választotta az előző év végén a megyei sportigazgatóság. Biró Krisztián az országos bajnoki cím elhódítása és a Román Kupa-győzelme mellett ezüstérmet nyert a bulgáriai Plovdivban a felnőtt, U23-as korosztályú birkózó Európa-bajnokságon, valamint megnyerte a Dumitru Pîrvulescu&Vasile Iorga U20-as nemzetközi tornát. Az ifjúságiaknál Georgiana Lircă bizonyult a legjobbnak, aki U20-as Európa-bajnoki bronzérmes volt, emellett iskolai világbajnoknak, országos bajnoknak és Román Kupa-győztesnek is vallhatja magát.

A két birkózó kettős leigazolással rendelkezik, az ISK mellett a Városi Sportklubot is képviseli. Gyarmati Ferenc elmondta, nagy büszkeség számukra, hogy Biró Krisztián a felnőtteknél, Georgiana Lircă az ifjúságiaknál a megye legjobbja lett, nagyon örvendenek ennek az elismerésnek, és úgy véli ezt meg is érdemlik a sportolók. Közölte, Biró Krisztián továbbra is az U23-as korosztályban versenyez, míg Georgiana Lircă az U20-as mezőnyben kell helytálljon.

Azt várjuk, hogy idén is a legjobbak legyenek az országban, és a legfontosabb versenyeken, az Európa-, és világbajnokságokon továbbra is érmet nyerjenek. De nagy terhet nem akarunk rájuk helyezni, hiszen Krisztián még csak 21 évet tölt idén, Lircă pedig csak 19 éves”

– mutatott rá a klubigazgató. Mellettük Csipkés Balázst is megemlítette, aki az utolsó éves U17-ben, és ő szintén mindent megnyert tavaly az országban, illetve Balkán-bajnok is volt.

Az idei elvárásokról Gyarmati Ferenc megjegyezte, tartani akarják a tavalyi szintet, de tisztában vannak azzal, hogy nagyon nehéz lesz, mivel több sportolójuk korosztályt vált, de nagyon jó az utánpótlásuk, és folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél jobb eredményeket érjenek el. „Mindig magasra teszem a mércét, nem elégszem meg a kevéssel, reméljük, hogy az országos megmérettetések mellett újabb érmeket szerzünk a nemzetközi versenyeken is” – hangsúlyozta a klubvezető.

Mint megtudtuk, a hivatalos versenyek csak áprilisban kezdődnek, de addig különböző emlékversenyeken és barátságos megmérettetéseken már érdekeltek lesznek a vásárhelyi birkózók, hogy felmérjék, hol tartanak a felkészülésben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.