Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Taroltak Magyarországon a gyergyói ökölvívók

Gergely Imre 2022. május 22., 15:17

Tizenegy sportoló utazott a Magyar Utánpótlás Kupára Gyergyószentmiklósról és mind a tizenegyen éremmel a nyakukban jöhettek haza. Kilencen döntőben bokszoltak, közülük haton aranyérmet nyertek. A további kollekció három ezüst és két bronz.

Taroltak Magyarországon a gyergyói ökölvívók
Galérianézet
Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Ismét szenzációs teljesítményt mutatott be a gyergyószentmiklósi központtal működő Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub. A Budapesten, a Laurencz László Sportcsarnokban lezajlott Magyar Utánpótlás Kupa az utánpótlás legfontosabb versenye volt, ahol 66 egyesület több, mint 300 sportolója lépett szorítóba.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub a magyarországi versenyek szabályzatának megfelelve ezúttal is a testvérklubuk, a Felcsúti SK színeiben indította a 11 sportolóját. A döntőkbe 9-en jutottak el, ami már önmagában kivételes teljesítmény. Lehettek volna 10-en is, de a sorsolás szeszélye folytán a serdülő korosztály 46 kilós súlycsoportjában két gyergyói találkozott az elődöntőben, és nyilván csak egyikük juthatott tovább – mondta el Huszár Árpád vezetőedző.

Vajda István számára így a bronzérem jutott, ahogy Milotay Dávid (junior, 54 kg) is bronzéremmel zárta a viadalt.

A döntőkben mindhárom lány, azaz Kozma Lívia (junior, 60 kg), Tallósi Vanessza (serdülő, 57 kg) és Fazekas Katalin (serdülő, 51 kg) is aranyérmes lett,

ami azt jelenti, hogy Vanessza és Lívia a romániai kupaarany után Magyarországon is csúcsra ért, Katalin pedig a romániai bronz után jutott el a magyar aranyig. Kozma Lívia a legjobb női sportolónak járó elismerést is átvehette.

A fiúk közül Majlát András (junior, 60 kg) és Benedek Péter (junior, 46 kg) a múlt évben még a serdülők között voltak aranyérmesek, most a juniorok között is megvédték a címüket, amelyet szintén mindkét országban tartanak. Sinka Botond (serdülő, 44 kg) először lett aranyérmes.

Szintén kitett magáért Búzás Róbert (serdülő, 54 kg), Covaci Angelo (junior, 52 kg) és Fazekas István (serdülő, 46 kg) is, de ezúttal csak az ezüstérem jutott számukra. Búzás Róbert döntős összecsapásának a verseny legszínvonalasabb mérkőzése díjat adták a szakértők.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub (Felcsúti Sportklub) junior fiú csapata emellett a korosztályos csapatbajnokság aranyérmét is megszerezte.

„Számomra az a legfontosabb, hogy minden tornára úgy készüljünk fel, hogy minden sportolónk a lehető legjobbat tudja kihozni magából. És ha ez így történik, akkor az már magával hozza az érmeket is. A mi csapatunk a junior fiúknál elhozta a legjobb csapatnak járó díjat is, és a sportolói létszámot átlagosan nézve az egész Utánpótlás Magyar Kupa legsikeresebb csapata is vagyunk. Az érmek számát tekintve csak a Csepel előzött meg minket, de ők 24 sportolóval indultak.

Az ökölvívás egyéni sportág, de mégis a csapatszellemet, csapatteljesítményt emelem ki, közösségként dolgozunk, egymást segítik a sportolók mindenben, együtt éljük meg a sikereket és a vereségeket is.

A mostani eredmény után azt is elmondhatom, hogy az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub 11 versenyzője magyar válogatott kerettag, és két ifjúsági versenyzőnkkel együtt összesen 13-an esélyesek arra, hogy ott legyenek a három korosztály Európa-bajnokságán” – összegez Huszár Árpád vezetőedző, akinek munkáját Huszár Dávid és Máthé István edzők segítették a sikerek elérésében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.