Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Taroltak a marosvásárhelyi klubok birkózói az emlékversenyen

Horváth Bálint Ottó 2024. február 26., 13:35

Hétvégén került megrendezésre Marosvásárhelyen a legendás birkózók, Simon László és Balló Ferenc emlékére szervezett nemzetközi verseny, amelyen két hazai csapat teljesített a legjobban.

Taroltak a marosvásárhelyi klubok birkózói az emlékversenyen
Közel 300 birkózó részvételével zajlottak a küzdelmek. Korábbi felvétel Fotó: Rab Zoltán

A székelyföldi birkózás két kiemelkedő sportolójáról elnevezett megmérettetésen az országból összesen húsz csapat vett részt, mellettük moldáv és szlovák klubok is képviseltették magukat. A verseny Marosvásárhely első olimpiai érmesének, Simon Lászlónak a nevét viselő sportcsarnokban zajlott, ahol három szőnyegen hat korosztályban és számos súlycsoportban zajlottak a küzdelmek, közel 300 versenyző harcolt a minél előkelőbb helyezésekért.

A csapatok versenyében a szervező klubok, a Marosvásárhelyi Mureșul Sportklub és a Marosvásárhelyi BSG végzett az első két helyen. A BSG birkózói tizenhét arany-, három ezüst- és négy bronzérmet, a Mureșul versenyzői öt első, kilenc második és hét harmadik helyezést szereztek. A dobogó harmadik fokán a Zilahi Sportiskola csapata zárt.

A Maros Sportklub végzett az első helyen a csapatok pontversenyében Fotó: Maros Sportklub

Jól teljesítettek a többi székelyföldi klub sportolói is, a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub két aranyat, öt ezüstöt és egy bronzot gyűjtött, a Székelyudvarhelyi ISK termése két első, három második és tizenhárom harmadik helyezés volt, a Sepsiszentgyörgyi ISK hét (egy arany, három ezüst, három bronz), a VSK két (egy ezüst és egy bronz), míg a Korondi Lőrincz Márton Sportegyesület tíz (egy arany, öt ezüst, négy bronz) dobogós helyezést ért el.

A Székelyudvarhelyi ISK csapata Fotó: Facebook/Katona László

„Sikeres rendezvény volt, nagy szükségünk van az ilyen versenyekre, mivel ezeken tudjuk felmérni, hogy a gyerekek milyen szinten vannak és mely hibákat kell kijavítani. Hasznos megmérettetés volt abból a szempontból is, hogy közelednek az országos bajnokságok, a Román Kupa és a nemzetközi viadalok, az Európa- és Balkán-bajnokság, amelyekre kiválóan tudtak készülni” – nyilatkozta a Székely Sport érdeklődésére ifj. Simon László, az egyik szervező, a Mureșul Sportklub edzője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.