Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Taroltak a gyergyóiak a Tatárdomb Kupán

Gergely Imre 2023. december 10., 16:00 utolsó módosítás: 2023. december 10., 16:01

10 arany, 1 ezüst és egy bronzérem az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub mérlege a hétvégén lezajlott Tatárdomb Kupán. Az esemény magas színvonalú volt úgy a mérkőzéseket tekintve, mint kísérőprogramokat illetően.

Taroltak a gyergyóiak a Tatárdomb Kupán
Galérianézet
Színvonalas eseményt rendeztek ezúttal is Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Az 5. alkalommal megszervezett, azaz már hagyományosnak mondható Tatárdomb Kupa ökölvívó tornán két ország legjobb bokszolói találkoztak. A mérkőzések azokban a súlycsoportokban és korosztályokban zajlottak, amelyekben a házigazda Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnak vannak sportolói. Magyarország és Románia válogatott sportolói néztek szembe egymással és a gyergyóiakkal. Országos bajnoki címek tulajdonosai, Európa bajnokságok és világbajnokságok résztvevői és érmesei húztak kesztyűt Gyergyószentmiklóson.

Fotó: Suciu Cristian

Az EGÖSK tarolt, 10 arany, 1 ezüst és egy bronzérem került a hazaiak nyakába a kétnapos torna végén sorra került díjátadón.

Huszár Árpád vezetőedző akár teljesen elégedett is lehetett volna a látottakkal, hiszen az eredmények önmagukért beszélnek, de amint elmondta, azoktól is aranyakat várt, akik most nem a legjobb tudásukat mutatták be. Így az U14-es Európa-bajnokságon bronzérmeket nyerő Tallósi Vanessza és Fazakas István most a dobogó második, illetve harmadik fokára állhattak fel. Ellenben kiemelte Csiki Róbert, Benedek Péter, Mailát András és Búzás Róbert teljesítményét, akik olyan szintű ökölvívást mutattak be, amivel kiemelkedtek a mezőnyből, de a többiek is dicséretet érdemelnek – tette hozzá.

Fotó: Suciu Cristian

A verseny hangulata, a kísérőprogramok is egy rangos verseny színvonalához voltak méltók, fellépett például az X-Faktor győztes Sólyom Bernadett és a Step Dance táncegyüttes is. Takács Deze Péter, „a magyar boksz hangja” pedig egy pillanatig sem hagyta unatkozni a közönséget. Aki ott volt a gyergyószentmiklósi csarnokban az biztosan nem bánta meg.

A Tatárdomb Kupa pedig a jövőben további szinteket szeretne lépni, a tervek szerint idővel egy olyan verseny lesz, ahol Európa és a világ ökölvívó elitje találkozik majd a következő években.

Az EGÖSK díjazottjai:
Aranyérmesek: Tallósi Tímea (U12, 46 kg), Csiki Máté (U12, 44 kg), Srof Kevin (U14,40 kg), Bogyor Dávid (U14, 60 kg), Sinka Botond (U16, 52 kg), Benedek Péter (U16, 52kg), Búzás Róbert (U16, 60 kg), Mailát András (U16, 63 kg), Csiki Róbert (felnőtt 60 kg), Lőrincz Sándor (felnőtt 67 kg).
Ezüstérmes: Tallósi Vanessza (U14, 60kg).
Bronzérmes: Fazakas István (U14, 57 kg).
Szorítóba lépett még az U10-es Szőcs Zádor is (27 kg), de a legkisebbeknél nem hirdettek győzteseket.
Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub számára ebben még egy verseny van hátra, Csiki Róbert a centenáriumi, 100 magyar felnőtt ökölvívó bajnokságon húz kesztyűt a jövő héten.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.