Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tamás Szabolcs bravúros játékkal egy pontot szállított az ISK-SZAK-nak

Józsa Csongor 2022. október 22., 19:46 utolsó módosítás: 2022. október 23., 11:50

Ellenállhatatlanul játszott a lengyel csapat a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK ellen a férfi asztalitenisz Európa Kupa összecsapásán. A hazaiak legfiatalabbja azért megrázta magát.

Tamás Szabolcs bravúros játékkal egy pontot szállított az ISK-SZAK-nak
Galérianézet
Az udvarhelyiek legfiatalabbja, Tamás Szabolcs nyert egy meccset Fotó: Erdély Bálint Előd

Szombaton délután hazai környezetben, a városi sportcsarnokban játszotta a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a férfi asztalitenisz Európa Kupa csoportkörének második fordulójának meccsét a lengyel Gwiazda Bydgoszcz gárdájával.

Az első párharcban Sebastian Loso nem igazán tudta tartani a lépést az egy fokozattal gyorsabb asztaliteniszt játszó hongkongi ellenfelével szemben. Jórészt minden harmadik labdamenetet nyerte meg ellene a hazaiak svéd idegenlégiósa.

Fotó: Erdély Bálint Előd

György Szilárd első szettje is gyorsan elment, a másodikban hatnál még kiegyenlített, de aztán behúzta ezt a játszmát is, egy kicsit később pedig már a második pontot is a moldáv Vladislau Ursu a vendégeknek.

A harmadik összecsapás elején úgy tűnt, hogy a spanyol Carlos Caballero is villámgyorsan lepörgeti a meccsét Tamás Szabolcs ellen. Az első szett után megrázta magát az udvarhelyi születésű asztaliteniszező, megfordította az állást, aztán a szuper tiebreak volt a döntő. 4–4-ig fej-fej mellett haladtak, az utolsó két pont Tamásé lett, így szépített az ISK-SZAK.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Loso és Ursu jöttek vissza az asztalhoz. Beigazolódott, hogy a lengyel klub első- és második számú játékosa ezen a napon sokkal jobb formában játszott, mint a székelyföldieké.

3–1-re nyert a Bydgoszcz, ez azt jelenti, hogy az utolsó, harmadik forduló összecsapásainak eredményeitől függetlenül a György István által irányított gárda nem juthat tovább a csoportból, ebben az idényben befejeződik számukra a nemzetközi szereplés.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A vasárnapi meccsen 18 órától az osztrák Wiener Neustadt csapatával zárják az Európa Kupát az udvarhelyiek a városi sportcsarnokban.

Férfi asztalitenisz Európa Kupa, csoportkör, 2. forduló:

Székelyudvarhelyi ISK-SZAK–Gwiazda Bydgoszcz 1–3,
Wiener Neustadt–Nino Prága 3–2.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.