Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szőcsék címvédőként negyeddöntősök, a magyarok kiestek

Horváth Bálint Ottó 2021. szeptember 30., 20:54 utolsó módosítás: 2021. szeptember 30., 21:50

Tovább folytatja menetelését a címvédés felé a román női asztalitenisz-válogatott, második csoportmeccsét is magabiztosan megnyerte, és bejutott a negyeddöntőbe. A magyar női csapat számára viszont befejeződött a kolozsvári kontinenstorna.

Szőcsék címvédőként negyeddöntősök, a magyarok kiestek
Fotó: ETTU/Simion Tataru

A csütörtöki játéknapon a címvédő Románia Olaszországgal találkozott a továbbjutást jelentő csoportelsőség megszerzéséért. A párharcot Szőcs Bernadette nyitotta és zárta, mindkét mérkőzését megnyerte Debora Vivarelli (3:0) és Giorgia Piccolin (3:1) ellen. A marosvásárhelyi sportoló első győzelme után az olaszok kiegyenlítettek, Elizabeta Samara meglepetésre elveszítette saját meccsét, de aztán Daniela Dodean sikerével visszavették az előnyt.

A 3–1-es győzelemmel a román együttes bejutott a negyeddöntőbe, ahol Luxemburggal játszik, a pénteken 18.30-tól rendezendő mérkőzést élőben lehet követni a Look Sport + televíziós csatornán, csakúgy, mint az egyenes kieséses összes találkozóját.

A román férfi válogatott is továbbjutott

Bejutott a negyeddöntőbe a román férfi asztalitenisz-válogatott is, amely Luxemburg és Finnország után Szlovéniát is legyőzte a csütörtök esti csoportrangadón. A továbbjutás az ötödik összecsapáson dőlt el, amelyen Rareș Șipoș három játszmában biztosította be a győzelmet. A fiatal játékos a párharc első mérkőzésén kikapott Darko Jorgictól, aki később Ovidiu Ionescu ellen is nyerni tudott. Utóbbi azonban a másik mérkőzését megnyerte, akárcsak az egy meccset játszott Szőcs Hunor. A legjobb nyolc között Románia pénteken 16 órától Svédországgal küzd meg.

A magyar női válogatott 3–2-re kikapott a legutóbbi Eb-n döntős portugáloktól, így a férfi együtteshez hasonlóan – amely a harmadik csoportmeccsét is elveszítette 3:1 arányban az olaszok ellen – már a csoportszakasz után véget ért számára a torna. A magyarok Madarász Dóra és Nagyváradi Mercédesz győzelmeivel 2–1-re még vezettek, de a portugál együttes kiegyenlített, majd az ötödik, döntő összecsapáson Póta egyértelmű háromszettes vereséget szenvedett a kínai származású Jieni Shaotól.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.