Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szőcs Bernadette minden próbában érmet nyerne az Európa-bajnokságon

Horváth Bálint Ottó 2022. augusztus 13., 15:01 utolsó módosítás: 2022. augusztus 13., 16:47

Münchenben rendezik augusztus 13. és 21. között az egyéni asztalitenisz Európa-bajnokság küzdelmeit, ahol a romániai sportolók, köztük a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette egyéniben, párosban és vegyespárosban is esélyesek az éremszerzésre.

Szőcs Bernadette minden próbában érmet nyerne az Európa-bajnokságon
Már tavalytól a németországi kontinenstornára hangolódott Fotó: ETTU/Simion Tataru

Hat női (Elizabeta Samara, Szőcs Bernadette, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Irina Ciobanu, Tania Plăian) és öt férfi (Ovidiu Ionescu, Rareș Șipoș, Eduard Ionescu, Darius Movileanu, Iulian Chirița) versenyző képviseli a román színeket a németországi megmérettetésen. Ők mind érdekeltek a női és férfi egyéni versenyben, viszont párosban és vegyespárosban csak nyolcan állnak asztalhoz.

A marosvásárhelyi származású Szőcs Bernadette elmondása szerint mindhárom próbában a dobogós helyeket célozza meg. Az egyéni küzdelemben csak az egyenes kieséses szakaszban, a legjobb 64 között kezdi meg menetelését, míg párosban az osztrák Sofia Polcanova, illetve vegyespárosban Ovidiu Ionescu oldalán a legjobb 32 között csatlakozik a versenyhez.

Minden próbában érmet szeretnék nyerni, ha lehet felállni a dobogó legmagasabb fokára. Kissé izgulok a verseny előtt, de felkészült vagyok. Már tavalytól erre az Európa-bajnokságra hangolódtam, erőnlétileg és mentálisan is sokat készültem. A legfontosabb a mentális állapot, mert az edzések nagyon jól sikerültek”

– nyilatkozta a kontinenstorna előtt Szőcs Bernadette a Román Asztalitenisz Szövetség közösségi oldalán.

Mint rámutatott, a legnagyobb esélyeik női párosban és vegyespárosban vannak az éremszerzésre, hiszen az utóbbi időben mind érmekkel tértek haza a különböző versenyekről, és úgy érzik, hogy jó úton haladnak, megérdemelnék az aranyat, egyéniben pedig a legjobbját kell nyújtania ahhoz, hogy nyerni tudjon.

„Nagyon jó formában vagyok, de természetesen néhány dolgot még gyakorolnom kell, hogy még jobban menjen a játék. Egyáltalán nem bánom, hogy az utóbbi időben nem volt szabadidőm, ha a jó Isten megsegít és legalább egy aranyérmet tudok nyerni, akkor ez minden erőfeszítést megért” – hangsúlyozta a marosvásárhelyi sportoló.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.