Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szőcs Bernadette jutott legmesszebb az asztalitenisz-vébén

Zátyi Tibor 2023. május 25., 19:05

Véget ért a romániai sportolók menetelése a dél-afrikai asztalitenisz-világbajnokságon. Legmesszebb Szőcs Bernadette jutott, női párosban a negyeddöntőben esett ki.

Szőcs Bernadette jutott legmesszebb az asztalitenisz-vébén
Szőcs Bernadette és Sofia Polcanova Fotó: Facebook/Federația Română de Tenis de Masă

A férfi egyéniben már a főtábla első fordulójában búcsúztak a román sportolók, Ovidiu Ionescu nigériai, Eduard Ionescu francia, míg Darius Movileanu svéd ellenféllel maradt alul.

A nőknél mind a négy benevezett sportoló, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu és Szőcs Bernadette a tizenhatoddöntőig jutott, ám itt mindannyian ázsiai sportolókkal szemben vereséget szenvedtek.

Férfi párosban Ovidiu Ionescu a spanyol Alvaro Robles oldalán (akivel Budapesten, 2019-ben ezüstérmet szerzett) a nyolcaddöntőig jutott,

míg női párosban Szőcs Bernadett a moldovai-osztrák Sofia Polcanovával (akivel tavaly Eb-aranyérmet szereztek) a negyeddöntőben búcsúzott.

Mindkét duót dél-koreai ellenfél állította meg. Vegyespárosban a Ionescu/Szőcs kettős a tizenhatoddöntőben esett ki.

A magyarok részéről az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó jutott legtovább, a negyeddöntőben három szettben kapott ki dél-koreai ellenfelétől. A Majoros Bence és a dán Anders Lind kettős a legjobb 32 között szenvedett vereséget. Férfi egyéniben Majoros Bence és Szudi Ádám is az első körben esett ki, akárcsak a nőknél Bálint Bernadett és Hartbrich, Madarász Dóra a legjobb 64, míg Póta Georgina a legjobb 32 között szenvedett vereséget és búcsúzott.

A női páros (Póta Georgina, Madarász Dóra) és a vegyespáros (Ecseki Nándor, Madarász Dóra) is egy kört ment a durbani világbajnokságon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.