Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szőcs Bernadette az év asztaliteniszezője Romániában

Horváth Bálint Ottó 2023. december 25., 14:31 utolsó módosítás: 2023. december 25., 14:33

A Román Asztalitenisz-szövetség a marosvásárhelyi Szőcs Bernadettet választotta az év sportolójának. A 2023-as szezon volt a világklasszis versenyző pályafutása eddigi legjobbja.

Szőcs Bernadette az év asztaliteniszezője Romániában
Szőcs Bernadette számára a 2023-as szezon volt pályafutása eddigi legjobbja Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

A Bukaresti Steaua asztaliteniszezője ebben az évben történelmi jelentőségű eredményt ért el, hiszen aranyérmet nyert egyéniben és a román női válogatottal is a krakkói Európai Játékokon, ahol Ovidiu Ionescu oldalán vegyesben bronzot szerzett. Továbbá, a malmői csapat Európa-bajnokságon a román együttessel a második helyen végeztek, a világbajnokságon pedig egyéniben és vegyesben a tizenhatoddöntőben, női párosban a legjobb nyolc között búcsúzott.

Kiemelkedően teljesített a különböző színvonalas világkupaversenyeken, amelyeken szintén érmeket gyűjtött. A WTT Champions sorozat frankfurti állomásán karrierje egyik legnagyobb győzelmét aratta, miután felülmúlta a kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok kínai Csen Menget, végül pedig a negyeddöntőben ért véget a menetelése.

Szőcs Bernadette idei eredményeinek köszönhetően előre lépett a 12. helyre a női egyéni világranglistán, amelyen jelenleg ő a legjobban jegyzett európai sportoló, és ez karriercsúcsot jelent számára, jövőre pedig minden esélye megvan arra, hogy bekerüljön a legjobb tízbe.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.