Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szerbiában versenyeztek a csíki tekvandósok

Dobos László 2023. május 27., 11:22

Nemzetközi versenyen vett részt az elmúlt napokban a Csíki Titánok tekvandós csapata. A szerbiai Niš-ben megrendezett, Asteriks-kupával díjazott WT Taekwondo megmérettetésen több dobogós helyezést értek el.

Szerbiában versenyeztek a csíki tekvandósok
A Csíki Titánok csapata Fotó: Forrás: Csíki Titánok

Szerbiában, a Niš város Čair-sportkomplexumban lezajlott vetélkedőn 32 ország több mint 250 klubjának 1500 versenyzője vett részt. A Csíkszeredai Csíki Titánok öt versenyzőt nevezett, ők két versenyszámban: küzdelemben és formagyakorlatba indultak.

„Magas színvonalú versenyen vagyunk túl, bátran elmondhatom, hogy minden versenyzőnk a küzdelem versenyszámban odatette magát, sokszor bolgár és szerb ellenfelek ellen sikerült győznünk, ami ezen a szinten egy nagyon jó eredmény. Nyírő Richárd és Szakács Balázs végig harcoltak a döntőig, és a fináléban mindketten bolgár ellenfeleket kaptak, akiket le is győztek. Dombi Denisz és Dombi Patrik is nagyon jól küzdöttek, ők jól meneteltek az elődöntőig, ahol Denisz egy szerb ellenféllel, míg Patrik egy bolgár ellenféllel szemben nagyon kevéssel maradt alul.

Manea Tamás is ügyesen küzdött egy bolgárral, ám ellenfele több pontot gyűjtött össze, így nem sikerült bekerülni a legjobb négy közé. Egyszerre tíz küzdőtéren zajlottak reggeltől estig a mérkőzések. Kitűnő szintfelmérő lehetőség volt, hisz június 9–11. között rendezi a Román WT Taekwondo-szövetség az országos bajnokságot, amelyen részt fognak venni a Csíki Titánok csapatának versenyzői” – nyilatkozta a verseny után Dombi Gyula edző.

Egyszerre tíz küzdőtéren zajlottak reggeltől estig a mérkőzések Fotó: Forrás: Csíki Titánok

A Titánokat Dombi Gyula 3 Dan-os tekvandó-edző és Dombi Beáta készítette fel, illetve kísérte el a versenyre.

Eredmények, küzdelem
1. hely: Nyírő Richárd (kadet korosztály, –53 kg-os súlycsoport), Szakács Balázs (kadet, –41 kg).
3. hely: Dombi Denisz (gyerek 1, –27 kg), Dombi Patrik (gyerek 1, –33 kg)
5. hely: Manea Tamás (kadet, –53 kg)

Formagyakorlat
1. hely: Nyírő Richárd (kadet B, egyéni 5-6 kup).
2. hely: Dombi Denisz (gyerek, egyéni 8- 9 kup) és Dombi Patrik (gyerek, egyéni 5-6 kup)

Melyik tekvandó a hivatalos? Dombi pontosít

A vezetőedző fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a Tiánok sportolói továbbra is csak hivatalos versenyeken vesznek részt az országban, amelyet a sportág hivatalos képviselője/ szervezője/ szakszövetsége rendez – pontosabban a Román WT Taekwondo-szövetség (Federația Română de Taekwondo WT, www.taekwondowt.ro). A sportminisztérium által elismert szakszövetség a hivatalos képviselője Romániában a nemzetközi szövetségnek.

„Természetesen gratulálok más klubok, akár más csíkszeredai sportegyesületek versenyzőinek is, akik olyan tekvandó versenyeken vesznek részt, amelyeket bizonyos emberek/ szervezők akár »országos bajnokságnak« is elneveznek, hogy emeljék a verseny színvonalát, holott ez nem több, mint egy kis szójáték, hogy ne mondjak félrevezetést” – nyilatkozta Dombi Gyula.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.