Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyudvarhelyi kerékpáros is lesz a székely körversenyen

Dobos László 2023. július 27., 16:11 utolsó módosítás: 2023. július 27., 19:40

Két hét múlva, augusztus 9-12. között rendezik meg a 17. Székelyföldi Kerékpáros Körversenyt, amelynek útvonala a három székelyföldi megyén halad át. A vetélkedőre kilenc ország 108 versenyzője nevezett be, köztük lesz a székelyudvarhelyi Szász Dávid is.

Székelyudvarhelyi kerékpáros is lesz a székely körversenyen
Galérianézet
Kilenc ország 108 kerékpárosa nevezett be. Archív Fotó: Pinti Attila

A 423,5 kilométeres, négy szakaszos székelyföldi körversenyre kilenc ország 108 versenyzője nevezett be, és amint Mester Zoltán, a Székelyudvarhelyi VSK elnöke, az eseményt felvezető csíkszeredai sajtótájékoztatón elmondta, hogy idén lesz székelyföldi versenyző is az indulók között: a rajtnál ott lesz a székelyudvarhelyi Szász Dávid.

A körversenynek továbbra is Csíkszereda a főtámogatója, a sajtótájékoztatót pedig csütörtökön délben a Csíkszeredai Városháza dísztermében tartották, amelyen részt vett Korodi Attila polgármester, Lukács László és Csíki András szervező, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Jakab Barna, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke és Mester Zoltán, a Székelyudvarhelyi VSK vezetője.

Csíkszereda továbbra is elhivatott, stratégiai partnere a Székelyföldi Körversenynek. A rendezvény a három székelyföldi megye és megyeszékhely egyre erősebb, gyümölcsözőbb együttműködése, a kerékpársport legrangosabb ünnepe a térségünkben, és egyre népszerűbb egész Európában”

– fogalmazott Korodi Attila.

Balról jobbra: csíki András, Lukács László, Korodi Attila, Jakab Barna, Borboly Csaba és Mester Zoltán Fotó: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

Borboly Csaba a sportesemény kapcsán a székelyföldi megyék és települések összefogását hangsúlyozta ki, majd viccesen megjegyezte: „Csíki úr, remélem olyan megyei utakon viszik át a körversenyt, ahol jő minőségű utak vannak, olyanok, ahol senki sem fog fejre állni”.

Romániában a Szebeni Körverseny a legerősebb kerékpáros viadal, annak 2.1-es a besorolása van, a Székelyföldi Körverseny egy fokkal gyengébb, 2.2-es besorolású.

A benevezési és egyéb szervezési tudnivalókat Lukács László főszervező ismertette. Mint elmondta: 9 ország (Románia, Magyarország, Ausztria, Bulgária, Lengyelország, Litvánia, Németország, Norvégia, Olaszország) 108 kerékpárosa nevezett be.

Lukács László (balról) és Korodi Attila Fotó: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

A négyszakaszos verseny első napján, augusztus 9-én Sepsiszentgyörgyön lesz a csapatbemutató, és innen indul a verseny a 4,5 km-es prológgal. Augusztus 10-én a Sepsiszentgyörgy – Kovászna – Kézdivásárhely – Tusnád – Csíkszereda szakaszt (115 km) teljesíti a karaván, augusztus 11-én a Csíkszereda – Gyergyószentmiklós – Parajd – Nyárádszereda – Marosvásárhely távon (158,6 km), augusztus 12-én pedig a Marosvásárhely – Szováta – Székelyudvarhely – Csíkszereda útvonalon (145,1 km) tekernek végig. Az utolsó etapon a kerékpárosok a Hargita utcán át érkeznek Csíkszeredába, majd a Rét és Nagymező utcán áthaladva feltekernek Csíksomlyóra, onnan a Szék és Nagyrét utcán áthaladva a Temesvári sugárúton érkeznek be a Szabadság térre, a célba.

Az idei székely kerékpáros körverseny élőben is követhető lesz az esemény honlapján (tourofszeklerland.ro).

Fotó: Pinti Attila

Útlezárások Csíkszeredában

Csíkszeredában a következő időszakos útlezárásokra kell számítani a Székelyföldi Körverseny alatt.

Augusztus 10., csütörtök, 15.45–16.30: Brassói út – Villanytelep utca – Nagyrét utca (a Kaufland előtti körforgalomig) – Temesvári sugárút – Szabadság tér (áthajtás a Kossuth Lajos utcán);
Augusztus 11., péntek, 12.45–13.00: Szabadság tér – Temesvári sugárút (Transilvania Bank felőli oldal, áthajtás a Kossuth Lajos utcán) – Nagyrét utca – Taploca utca – Gyergyószentmiklós felé vezető városkijárat;
Augusztus 12., szombat, 14.30–15.00: Hargita utca – Rét utca – taplocai körforgalom – Nagymező utca – Szék útja – Nagyrét utca (a Kaufland előtti körforgalomig) – Temesvári sugárút – Szabadság tér (áthajtás a Kossuth Lajos utcán).

Csütörtökön és szombaton az említett idősávokban teljes útlezárás lesz a Temesvári sugárútnak a Decemberi forradalom utca és Szabadság tér közötti szakaszán.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.