Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyudvarhelyi ISK-SZAK: az érem már megvan, csak a színe kérdéses

Zátyi Tibor 2024. június 16., 18:50 utolsó módosítás: 2024. június 16., 18:51

Idén is biztosan a dobogón végez a férfi asztalitenisz Szuperligában a Székelyudvarhelyi ISK–SZAK, mivel vasárnap délután a városi sportcsarnokban legyőzte a CS U Craiovát. Az, hogy milyen színű lesz az érem, szerdán dől el Bukarestben.

Székelyudvarhelyi ISK-SZAK: az érem már megvan, csak a színe kérdéses
György Szilárd magabiztos játékkal hozta meccsét Fotó: László Ildikó

Az ISK-SZAK-nál egyértelmű volt a cél, miután az előző játéknapon legyőzték a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC csapatát: amennyiben sikerül a CS U Craiova ellen is sikert aratni, akkor idén is dobogós helyen végez a székelyudvarhelyi csapat. A feladat viszont nem volt egyszerű, hiszen az oltyánok a téli szünetben erősödtek az U15-ös korosztályban Európa élmezőnyéhez tartozó Robert Istrate leigazolásával.

A vasárnap délután a városi sportcsarnokban rendezett első találkozón Sebastian Loso könnyedén hozta a veterán Mihăiță Mănescu ellen az első pontot.

A craiovai habár mindent megtett, hogy kimozdítsa koncentráltságából a hazaiak svéd légiósát, ez nem jött össze.

Sebastian Loso két craiovai ellenfelet is legyőzött Fotó: László Ildikó

Még simábban indult a György Szilárd–Robert Istrate csata, ahol a hazaiak játékosa 11–1-re húzta be az első szettet, a másodikban viszont három játszmalabdát kellett hárítania, hogy megszerezze második pontját. A harmadikban ismét György akarata érvényesült az asztalnál és összesítésben 2:0-ra vezetett már a házigazda.

Tamás Szabolcs is jól kezdett Cristian Bogdan ellen, ám a második játszmától agresszívebb stílusra váltott ellenfél játéka nem feküdt neki, a craiovai egyenlített. A harmadik szettben három játszmalabdát is hárított Tamás, ám nem tudta megakadályozni, hogy ellenfele megszerezze a vezetést. Az utolsó szettben Tamás hiába harcolt nagyot és mentett több meccslabdát is, Bogdan megszerezte Craiova első pontját.

Tamás Szabolcs nem kapta Bogdan játékának ellenszerét Fotó: László Ildikó

A negyedik párban Loso magabiztosan hozta az első két szettet Istrate ellen, aki a harmadik játszmában közel állt, hogy szépítsen, ám az ISK-SZAK svéd játékosa lezárta a csatát, egyben a meccset.

Az ISK-SZAK számára a szezonzáró következik, szerdán 11 órakor a bajnok Bukaresti Steaua otthonában játszik, győzelem esetén ezüst-, ellenkező esetben bronzérmes lesz.

Férfi asztalitenisz Szuperliga

Székelyudvarhelyi ISK-SZAK–CS U Craiova 3–1


Sebastian Loso–Mihăiță Mănescu 3–0 (11–4, 11–4, 11–7)
György Szilárd–Robert Istrate 3–0 (11–1, 12–10, 11–3)
Tamás Szabolcs–Bogdan Cristian 1–3 (11–5, 3–11, 9–11, 8–11)
Loso–Istrate 3–0 (11–5, 11–5, 13–11)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.