Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldi sportoló volt a romániai bowling válogatott legjobbja

Dobos László 2024. április 02., 12:09

Befejeződtek a Finnországban megrendezett ifjúsági bowling Európa-bajnokság küzdelmei, amelyen minden elvárást túlteljesítve két érmet szereztek a romániai sportolók. A csapat legjobbja a csíkszeredai Balázs-Bécsi Máté volt.

Székelyföldi sportoló volt a romániai bowling válogatott legjobbja
A romániai ifjúsági bowling-válogatott Helsinkiben. Balról az első Balázs-Bécsi Máté Fotó: Román Bowling-szövetség

Az Európa-bajnokságon Romániát a Balázs-Bécsi Máté, Mihai Alin Dragnia, Radu Gabriel Tufan és Adrian Bălos alkotta együttes képviselte.

Egyéniben a székelyföldi sportoló szerepelt a legjobban a romániaiak közül, Balázs-Bécsi Máté a dobogó harmadik fokára állhatott, párosban pedig a csíki Balázs-Bécsi Máté és a konstancai Mihai Alin Dragnia alkotta kettős Európa-bajnoki címet szerzett.

A csapatversenyben 22 ország közül Románia együttese a 12. helyen végzett. Az egyéni, a páros és a csapatverseny során nyújtott teljesítmények alapján, a legjobb 16 részvételével zajlott a zárónapi Masters-próba, ahol a romániaiak közül újra a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium 9. osztályos diákja, Balázs-Bécsi Máté volt a legjobb, a 6. helyen végzett.

Balázs-Bécsi Máté, a romániai ifjúsági bowling-válogatott legjobbja. Korábbi felvétel Fotó: Balázs-Bécsi Zsolt

Ifjúsági bowling Európa-bajnokság, Master-versenyszám: 1. Magnus Rehnquist (Dánia), 2. Mathias Danielsen Otting (Norvégia), 3. Benjamin Kjaesgaard Kristensen (Dánia) és Mikael Aron Wilhelmsson (Izland), 5. Emil Svensson (Svédország), 6. Balázs-Bécsi Máté (Románia), … 15. Alin Mihai Dragnia (Románia).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.