Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldi éremeső Görögországban

Sebestyén Ervin 2022. szeptember 28., 16:25 utolsó módosítás: 2022. szeptember 28., 16:27

Három csíkszeredai atléta vett részt a 31. Balkán-bajnokságon, amit Görögországban, Thesszaloniki városában rendeztek. Csiszér Csongor Gábor, Imre István és Benő Zoltán is szenzációsan teljesített, mindhárman érmekkel térhettek haza.

Székelyföldi éremeső Görögországban
Csiszér Csongor Gábor két versenyszámban is ezüstérmes lett Fotó: Facebook/Csiszér Csongor

Az eseményt szeptember 25-29 között rendezték, több, mint 1000 versenyző részvételével. Ami a székelyföldieket illeti, Csiszér Csongor Gábor az 50 év felettiek kategóriájában indult, az 5 km-es távon ezüstérmet szerzett, valamint a 4x400 méteres váltócsapattal szintén a második helyet sikerült megszereznie.

„Nagyszerű érzés, hogy ilyen eredményeket értünk el. Jók voltak a körülmények, színvonalas verseny volt, büszkék lehetünk magunkra, hogy így teljesítettünk” – értékelt Csiszér Csongor Gábor. 

Fotó: Facebook/Csiszér Csongor

Ugyancsak Csíkszeredát képviselte Imre István, aki a 65 év felettiek kategóriájában két versenyszámban is rajthoz állt. Előbb a váltócsapattal aranyérmet szerzett, majd a 21 km-es félmaraton távot harmadik leggyorsabbként teljesítette.

A székelyföldiek csapatát erősítette Benő Zoltán, aki a 75 évnél idősebbek kategóriájában versenyzett, 5000 méteres távon a harmadik helyet szerezte meg.

A versenyen Romániát 73 versenyző képviselte, az éremtáblázaton pedig sikerült a második helyen végezni, holtversenyben a bolgárokkal, akik ugyancsak 121 alkalommal álltak dobogóra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.