Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldi éremeső az U16-os korosztály cselgáncsbajnokságán

Dobos László 2024. március 19., 15:05

Bákóban rendeztek meg az elmúlt hét végén az U14-es és az U16-os korosztályok számára kiírt egyéni cselgáncsbajnokságot. A nagyobb korcsoportban az éremtáblázat élén a VSK Csíkszereda végzett.

Székelyföldi éremeső az U16-os korosztály cselgáncsbajnokságán
Galérianézet
Díjazott csíkszéki dzsúdósok és edzőik Bákóban Fotó: Sinka Szabolcs

A bajnokságon 57 csapat 766 versenyzője lépett tatamira a női és férfi súlycsoportokban – tudtuk meg Sinka Szabolcstól, a csíkiak edzőjétől. Az U16-osoknál a VSK Csíkszereda/Koka's SK sportolói három arany- és egy bronzérmet szereztek, míg a Csíkszeredai ISK képviselői ebben a korosztályban egy első és egy harmadik helyezéssel zártak. A VSK-nál Sinka Szabolcs, Bardócz Richárd és Papp Róbert Flórián edzők készítik fel a dzsúdósokat, a Csíkszeredai ISK-nál pedig Pantea Kornél, Dániel Albert és Szőcs László.

A kézdivásárhelyiek legjobb eredménye a 81 kilogrammos súlycsoportban harcoló Kovács Máté nevéhez fűződik, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A háromszékiek legjobb eredményét Kovács Máté (középen) Fotó: Czifra Attila

A székelyföldiek helyezései az U16-os korosztályban

1. hely: Kopacz Sarolta (63 kg-os súlycsoport, VSK Csíkszereda), Kóka Krisztián (50 kg, VSK Csíkszereda), Magyari Dávid (60 kg, VSK Csíkszereda), Balázs Hunor (81 kg, Csíkszeredai ISK).

3. hely: Balogh Péter (55 kg, Csíkszeredai ISK), Benczédi Zoltán (73 kg, VSK Csíkszereda), Kovács Máté (81 kg, Kézdivásárhelyi Nagy Mózes ISK),

5. hely: Mihaela Gabriela Onișoru (63 kg, Sepsiszentgyörgyi MSC), Bálint Ádám (46 kg, Csíkszeredai ISK), Péter Ábel (81 kg, Csíkszeredai ISK), György Tamás (81 kg, Csíkszeredai ISK).

7. hely: Urus Alexandra (63 kg, Csíkszeredai Sportklub), László Botond (46 kg, VSK Csíkszereda/ Koka's SK), Erőss Dávid (66 kg, VSK Csíkszereda/Koka's SK).

Az U14-es korosztályban a Csíkszeredai Sportklub-Terra fiatal dzsúdósai egy ezüstérmet nyertek, a Csíkszeredai Koka's SK/Hargita Judo Club képviselői pedig két bronzot. A Sportklub fiataljait Dánél Sándor edző készíti fel, a Koka's/Hargita JC-nél pedig Sinka Szabolcs és Bardócz Richárd oktat cselgáncsot.

Dániel Albert edző (jobbról) és két tanítványa, Balogh Péter és György Tamás Fotó: Csíkszeredai ISK

A székelyföldiek eredményei az U14-es korosztályban

2. hely: Csiszer Péter (34 kg, Csíkszeredai Sportklub-Terra).

3. hely: András Lola (44 kg, Csíkszeredai Koka's-Hargita Judo Club) és Pitó Márton Zalán (50 kg, Csíkszeredai Koka's-Hargita Judo Club).

5. hely: Szász Attila (73kg, Csíkszeredai ISK) és Tamás Bence (73 kg, Csíkszeredai Sportklub).

7. hely. Szente Kinga (52 kg, Csíkszeredai Koka's-Hargita Judo Club) és Molnár Bence (50 kg, Csíkszeredai Koka's-Hargita Judo Club).

Kovács Máté (jobbról) a dobogó harmadik fokán Fotó: Czifra Attila

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.