Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székely sikerek az ökölvívók Jurisics Kupáján

Gergely Imre 2024. június 11., 16:49 utolsó módosítás: 2024. június 11., 16:50

Négy aranyérmet gyűjtött az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub–Felcsút SK csapata a Kőszegen megszervezett nemzetközi Jurisics Kupán. A következő időszak igencsak sűrűnek ígérkezik, Európa-bajnoksággal és más rangos megmérettetésekkel.

Székely sikerek az ökölvívók Jurisics Kupáján
A GODAKO küldöttsége Kőszegen Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Búzás Róbert a junior 63 kilós mezőnyben az első versenynapon a szlovákiai Bukovsky Kristian, másnap a magyarországi Salim Osaid ellen győzött a Kőszeg főterén rendezett versenyen, ezzel két aranyérmet szerzett. Csiki Róbert a felnőtt mezőnyben előbb Horváth Hunorral vívott edzőmérkőzést. Nagy fölényben bokszolt, ellenfelére többször is rá számoltak, a vezetőbíró a harmadik menetben leállította a mérkőzést. Második meccsén pedig Balog Márkot győzte le pontozással, így ő is aranyérmes lett.

Fontos megjegyezni, hogy mindkét fiú a saját súlycsoportjánál eggyel nagyobb kategóriában bokszolt ezúttal.

Éles mérkőzést vívott még a sepsiszentgyörgyi Szőcs Karád, aki az U12-es korosztály 38 kilós súlycsoportjában egyhangú pontozással győzte le Landek Milánt.
Szabó Zalán az U12-es korosztályban szintén edzőmérkőzéssel kezdett, majd a 40 kilós súlycsoportjában pontozással alulmaradt Furián Kristóffal szemben. Tallósi Vanessza is jelen volt Kőszegen, de mivel nem volt más, a súlycsoportjában induló sportoló, így ő csak edzőmérkőzéseken bizonyította tudását – számolt be keddi sajtótájékoztatóján Huszár Árpád, az EGÖSK vezetőedzője.

Tallósi Vanessza és Búzás Róbert jelenleg a magyar válogatott edzőtáborában készülnek a junior Európa-bajnokságra, amelyre Szarajevóban kerül sor június 21. és július 3 között.

Csiki Róbert Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Csiki Róbert pedig a Hell Boxing Kings versenyen indul, ahol tíz ország legjobbjai találkoznak, minden súlycsoportban négy sportoló kezdi el a menetelést, hogy a végén több állomás után a legjobb százezer dollárral gazdagodjon. Amint Huszár Árpád ismertette,

Csiki Róbert ezzel elindul a hivatásos ökölvívó karrier útján is, ebben az évben már két-három mérkőzés lesz szervezve neki, a Hell Boxing Kings sorozaton kívül is.

Az ifjúsági korosztályú Benedek Péter és Mailát András is komoly kihívás előtt áll, ezen a nyáron Kazahsztánban versenyeznek majd a magyar válogatott színeiben egy kiemelkedő nemzetközi versenyen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.