Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székely körverseny: újabb változás az élen

Horváth Bálint Ottó 2021. augusztus 06., 17:47 utolsó módosítás: 2021. augusztus 06., 17:52

Az olasz Andrea Guardini a második szakaszgyőzelmét aratta a Székelyföldi Kerékpáros Körversenyen, pénteken délután a harmadik etapon diadalmaskodott. Összetettben a lengyel Alan Banaszek átvette a vezetést, az élről várja a szombati utolsó szakaszt.

Székely körverseny: újabb változás az élen
Fotó: Pinti Attila

Pénteken délután 122,6 kilométert tett meg a mezőny, amely Sepsiszentgyörgyről rajtolt, majd Sepsibükszád, Bálványosfürdő, Kézdivásárhely és Kovászna érintésével ugyancsak a háromszéki megyeközpontba érkezett meg a befutóra.

A legjobbnak az olasz Andrea Guardini bizonyult, a Giotti Victoria–Salvini Due csapatának kerékpárosa 2 óra, 40 perc és 36 másodperc alatt teljesítette a távot, ezzel a második szakaszgyőzelmét aratta, miután az első etapot is megnyerte. Mögötte a második szakaszon győztes lengyel Alan Banaszek végzett a második helyen, aki átvette az összetettben vezető versenyzőnek járó piros trikót, míg harmadikként az olasz Andrea Gatti ért célba. A harmadik szakasz előtt összetettben az élen álló osztrák Daniel Auer csak a 12. helyen végzett, így lecsúszott a harmadik pozícióba.

A hat megkülönböztető trikó viselői: piros (az összetett versenyt vezető) – Alan Banaszek; sárga (legjobb sprinter) – Alan Banaszek; zöld (legjobb hegyimenő) – Emil Dima; piros-fehér (legjobb U23-as versenyző) – Andrea Gatti; sötétkék (legjobb román) – Emil Dima; világoszöld (legjobb magyar) – Istlstekker Zsolt.

A szombati negyedik, utolsó szakaszon a leghosszabb táv vár a kerékpárosokra, akik Csíkszeredában rajtolnak, majd a környéki településeken tekerve a megyeszékhely utcáin 10 kört teljesítve fejezik be a versenyt.

A további menetrend

Negyedik, utolsó szakasz (augusztus 7., szombat):
Csíkszereda – Csíkrákos – Csíkszentmihály – Csíkszereda – Csíkszentkirály – Verebes – Csíkszentmárton – Csíkszentlélek – Csíkszereda + 10 kör Csíkszereda utcáin (151 km).

A versenyt élőben követhetik az érdeklődők a tourofszeklerland.ro/hu/elo-adas/ oldalon szombaton 14 órás kezdéssel.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.