Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székely érmek földharcban Szörényvárról

Dobos László 2023. szeptember 25., 17:31 utolsó módosítás: 2023. szeptember 25., 17:39

Minden éremből szereztek legalább egyet a székelyföldi cselgáncsozók Szörényváron, az U13-as és az U15-ös korosztály számára kiírt földharc (Ne waza) országos bajnokságon. A csíkiak nyolc alkalommal állhattak dobogóra, a felső-háromszékiek pedig kétszer.

Székely érmek földharcban Szörényvárról
Galérianézet
A csíkszeredai érmes sportolók és az őket felkészítő edzők közös csoportképe Fotó: Sinka Szabolcs

Mehedinți megyében, Szörényváron (Turnu Severin) rendezték meg az elmúlt hét végén az U13-as és a U15-korosztály számára kiírt földharc (Ne waza) bajnokság országos döntőjét, amelyen egy népes székelyföldi sportolókból és edzőkből álló küldöttség is részt vett. A csíkiak mérlege: 1 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérem.

Balogh Péter és edzője, Dániel Albert Fotó: Dániel Albert/ facebook

A dobogósok névsora

1. hely – Kóka Krisztián (Csíkszeredai VSK, U15-ös korosztály, 46 kg-os súlycsoport);

2. hely – Molnár Bence (Csíkszeredai Hargita Judo Club, U13, 50 kg), Szente Kinga (HJC, U13, 52 kg) és Csiszér Péter (Csíkszeredai Terra Judo Club, U13, 34 kg);

3. hely – Magyari Dávid (Csíkszeredai VSK, U15, -66 kg), Kopacz Sarolta (Csíkszeredai VSK, U15, +63 kg), Balázs Hunor (Csíkszeredai ISK, U15, +66 kg) és Balogh Péter (Csíkszeredai ISK, U15, 55 kg).

Az éremtáblázaton a székelyföldi klubok közül a Csíkszeredai VSK érte el a legjobb helyezést, negyedik lett a Pitești, a Ploiești és a Focșani csapata mögött.

A csíki sportolókat Sinka Szabolcs, Papp Róbert Flórián (mindketten VSK és HJC), Dániel Albert, Pantea Cornel (mindketten Csíkszeredai ISK), illetve Dánél Sándor (Terra Judo Club) készítették fel.

A kér érmes kézdivásárhelyi cselgáncsozó Fotó: Veres László/ facebook

Két ezüstérem a kézdivásárhelyieknek

Remek hétvégét zártak a háromszéki cselgáncsozók is a szörényvári földharc országos bajnokságon. A Kézdivásárhelyi Nagy Mózes ISK négy sportolóval vett részt a bajnokságon, és a céhes városi fiúk ezúttal is nagyon jól szerepeltek: az U15-ös korosztályban Kovács Máté (+66 kg) és Zoller Botond (55 kg) is a második helyen végzett. A sportolókat Veres László és Czifra Attila edzők készítette fel.

Balogh Péter és edzője, Dániel Albert Fotó: Dániel Albert/ facebook

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.