Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székely dzsúdóérmek Szatmárról

Dobos László 2022. március 29., 11:07

Szatmárnémeti adott otthont az elmúlt napokban az U16-os korosztályú cselgáncsozók országos egyéni döntőjének.

Székely dzsúdóérmek Szatmárról
A Szatmáron érmes csíkszéki dzsúdósok és edzőik Fotó: Forrás: Csíkszeredai ISK

A bajnokságra, a 2007-2008-as korosztály legfontosabb hazai versenyére cselgáncsozók érkeztek Románia minden dzsúdós központjából. „A járványügyi megszorítások felszabadítása után újra népes volt a részvétel. Jó volt újra átélni a régi hangulatot a teremben” – mondta el a Székely Sportnak Szőcs László, a felcsíki dzsúdósok egyik edzője.

A Csíkszeredai Sportklub versenyzője, Farkas Kende (50 kg-os súlycsoport) bronzérmes lett. A Csíkszeredai ISK csíkszendomokosi csoportjából Szász Balázs (81 kg) ezüst-, Szabó Bencze (73 kg) bronzérmet szerzett, Bodó Leó (73 kg) az 5., Szász Ferenc (50 kg) pedig a 7. helyen végzett. Az ISK csíkszenttamási csapatából Balogh Edgár (50 kg) az 5. helyen zárt.

Érmekkel tértek haza a háromszékiek is: három arany-, egy ezüstérem és egy ötödik helyezés a Kovászna megyei dzsúdósok mérlege a szatmári bajnokságon. A Kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói közül Tamás Gábor (46 kg) és Pál Norbert (50 kg) a dobogó legmagasabb fokára állhatott, míg Vajda Zalán (81 kg) az ötödik helyen végzett. A Sepsiszentgyörgyi MSK együtteséből Veronica Oltean (40 kg) az első, pedig Electra Gărăiacu (44 kg) pedig a második helyen zárta az országos bajnokságot. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.