Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szász Kincső lassan az első száz között a squash-világranglistán

Dobos László 2023. április 26., 13:19

Számos nemzetközi versenyen indult az elmúlt időszakban Szász Kincső, a csíkszeredai Transylvanian Tennis & Squash Sportklub fallabdása. A székely squash-versenyző már a legjobb 120 között van a világranglistán.

Szász Kincső lassan az első száz között a squash-világranglistán
Karriercsúcsot ért el Szász Kincső Fotó: Forrás: Transylvanian Tennis & Squash Sportklub

Közzétették a legfrissebb squash-világranglistát, amelyen a csíkszeredai Szász Kincső karriercsúccsal a 117. helyen áll.

Az elmúlt időszak kemény munkája meghozta a várt eredményt. A folytatásban dél-amerikai versenyek várnak a rá, Argentínában, majd Brazíliában vesz részt világkupán”

– tudtuk meg Szász Kincső édesapjától, Szász Lászlótól.

Jelenleg a női squash-világranglistát az egyiptomiak uralják, az első három helyen Nouran Gohar, Nour El-Sherbini és Hania El-Hammamy áll, negyedik az új-zélandi Joelle King, ötödik pedig az amerikai Amanda Sabhy. Az első európai a 8. helyen álló angol Georgina Kenedey.

Szász Kincsőt pedig a 117. helyre rangsorolták, Romániából soha senki nem ért el ilyen kimagasló eredményt fallabdában (squash).

Szász Kincső a világranglistán Fotó: Forrás: Transylvanian Tennis & Squash Sportklub

A férfi világranglistát a perui Diegon Elias vezeti, második az angol Mohamed El-Shorbagy, harmadik pedig az egyiptomi Mustafa Asal.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.