Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szász Kincső kilencedik lett a tokiói squash világkupán

Dobos László 2024. július 08., 11:02

Japánban versenyzett az elmúlt napokban Szász Kincső. A csíkszeredai fallabdázó részt vett squash világkupa-sorozat ázsiai versenyén, ahol a legjobb nyolc közé jutásért vívott találkozón kikapott a későbbi győztestől, és a 9. helyen végzett.

Szász Kincső kilencedik lett a tokiói squash világkupán
Szász Kincső Japánban Fotó: Szász László

Június végén és július elején zajlott Japán kikötővárosában, a 3,6 millió lakosú Yokohamában a squash világkupa-sorozat (PSA, Professional Squash Association), a Challenger Tour ötödik idei versenye női és férfi kategóriában, amelyre – többek között – Dél-Koreából, Makaóból, Japánból, Szingapúrból, Indiából, Hongkongból, Egyiptomból, Csehországból, Franciaországból, Spanyolországból, Angliából és az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek versenyzők.

A magyar színekben versenyző csíkszeredai Szász Kincső a legjobb nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen vereséget szenvedett a későbbi győztes egyiptomi Ruqayya Salemtól (11:1, 11:2, 11:1), és így a 9. helyen végzett. Ezzel a helyezéssel a székelyföldi squash-versenyző értékes világkupa pontokat szerzett, jelenleg a 141. helyen áll a világranglistán.

A tokiói női squash-világkupa végeredménye: 1. Ruqayya Salem (egyiptomi), 2. Anahat Singh (indiai), 3. Risa Sugimoto (japán) és Min-Gyeong Heo (dél-koreai), … 9. Szász Kincső (magyar). A férfiaknál a japán Ryunoksuke Tsukue nyerte a yokohamai tornát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.