Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szász Kincső 9. helyen végzett New Yorkban

Dobos László 2021. szeptember 21., 10:49 utolsó módosítás: 2021. szeptember 21., 10:52

A csíkszeredai Szász Kincső kijutott az Egyesült Államokban megrendezett fallabda (squash) világkupa-versenyre, ahol a 9. helyen végzett.

Szász Kincső 9. helyen végzett New Yorkban
Szász Kincső (jobbra) és Alina Busma Fotó: Szász László

Az elmúlt időszakban Szász Kincső sikeresen vette a kvalifikációs versenyeket és kijutott a fallabdázók PSA (Professional Squash Association) World Tour-sorozat Egyesült Államokbeli, New Yorkban megrendezett világkupa-versenyére.

„A viadalra sportolók érkeztek a világ minden tájáról, képviselve volt Ukrajna, Lengyelország, India, Anglia, Franciaország, Malajzia, Mexikó, Hollandia, Kanada és a házigazda Egyesült Államok. A legjobb nyolc közé jutásért szoros vereséget szenvedett az ukrán Alina Busmától, így a 9. helyen fejezte be a versenyt. Ezzel a helyezéssel értékes világkupa-pontokat szerzett” – nyilatkozta Kincső edzője, édesapja, Szász László. 

A versenyt a malajziai Wen Li Laj nyerte.

Fotó: Szász László

Szász Kincső az első fallabda-játékos aki képviselhette Székelyföldet, Romániát az amerikai világkupán.

Fallabdában (squash) Professional Squash Association (PSA) szervezi a világkupa-versenyeket, és akárcsak teniszben az ATP vagy a WTA, rangsorolja a sportág legjobb játékosait. Ebben a rangsorban, a világranglistán Szász Kincső jelenleg a 139. helyen áll.
Szász Kincső a Times Square-on

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.