Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szakad az eső, nem lesz könnyű a Magyar Nagydíj időmérője

MTI 2022. július 30., 14:31

Esik az eső a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a csapatvezetők éppen ezért nehéz időmérő edzésre számítanak szombaton.

Szakad az eső, nem lesz könnyű a Magyar Nagydíj időmérője
Teljesen más beállítások szükségesek Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A pénteki perzselő hőség után felfrissült az idő a Hungaroringen, ahová dél körül az ígért eső megérkezett. Ekkor már zajlottak a csapatfőnökök szombat délelőtti interjúi. Az újságírók – amellett, hogy mindegyiküket kérdezték a szezon végi visszavonulását csütörtökön bejelentő, négyszeres világbajnok német Sebastian Vettelről – leginkább arra voltak kíváncsiak, mit várnak a délutáni időmérőtől.

Abban szinte mindannyian egyetértettek, hogy a pénteki telemetriai adatokat és beállításokat nehéz lesz szombaton is felhasználni, mivel az egy nappal korábbi, 50 fokos után délelőtt 25 fok körül alakult az aszfalt hőmérséklete.

„Sokkal hidegebb van, esik az eső, meglátjuk, az időmérő edzésen mi vár ránk és ki fog tudni legjobban alkalmazkodni az új körülményekhez” - jelentette ki nem túl boldogan Laurent Mekies, a Ferrari csapatfőnök-helyettese. A francia mérnök csalódottsága annak fényében érthető volt, hogy pénteken előbb Carlos Sainz Jr., majd a csapat másik pilótája, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a szabadedzéseken.

A szombati időmérő edzést 17 órától rendezik a Hungaroringen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.