Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sportgálára készül Csíkszereda

Székely Sport 2022. november 28., 14:05 utolsó módosítás: 2022. november 28., 14:06

Második alkalommal rendez év végi sportgálát Csíkszereda Polgármesteri Hivatala. A megyeszékhely legjobb sportolóit és edzőit a Csíki Moziban díjazzák, december 29-én.

Sportgálára készül Csíkszereda
Galérianézet
Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere és Miklós Edit, volt kiváló alpesi síző, a sportgála egyik főszervezője ismertette a részleteket Fotó: Veres Nándor

Egy évvel ezelőtt hiánypótlóként rendezték meg Csíkszeredában Az év sportolója elnevezésű sportgálát. Többek között azért, mert a Hargita Megyei Sportigazgatóság által évtizedeken át tartott megyei sportgálák Csíki András igazgató nyugdíjba vonulása után elmaradtak, az utolsót négy évvel ezelőtt 2018. decemberében rendezték.

Az idei csíki sportgálát felvezető sajtótájékoztatón Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere elmondta, hogy 2022 végén is két szekcióban és több kategóriában lesz díjazás. Lesz 14 szakmai díj, de idén sem marad el a nagy népszerűségnek örvendő közönségdíjak kiosztása.

Fotó: Veres Nándor

A szabályzat szerint az egyéni sportolók esetében a Csíkszeredában született sportolók és edzők, a csapatsportoknál pedig a csíkszeredai székhellyel rendelkező csapatok eredményeit veszik figyelembe.

„A közönségszavazás november 28-án délben indult el, erre a városháza magyar és román nyelvű facebook-oldalán lehet szavazni. Voksolhat bárki – de csupán egyszer. A közönségszavazás december 16-án délben 12 órakor zárul” – mondta el Sógor Enikő.

Fotó: Veres Nándor

Miklós Edit, volt kiváló alpesi síző, a sportgála egyik főszervezője elmondta, hogy a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal keretén belül működő sportkuratórium tagjai idén

az egyéni sportolók esetében András Vivien biatlonistát, Szőcs Elemér cselgáncsozót és Tămîrjan Róbertet, a paratriatlonban és paraduatlonban jeleskedő sportolót, míg a csapatok esetében a Csíkszeredai Sportklub felnőtt jégkorong együttesét, az FK Csíkszereda U19-es csapatát és a Csíkszeredai ISK U16-os jégkorong együttesét javasolta közönségdíjra.

A szakmai díjak esetében december 12-én délben 12 óráig várják a megindokolt javaslatokat – kluboktól, sportegyesületektől, edzőktől és magánszemélyektől. Újdonság, hogy idén lesznek pénzdíjak, ezek összértéke 26 ezer lej. Az idei sportgálát december 29-én 18 órától rendezik a Csíki Moziban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.