Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sport határok nélkül – elindult a nevezés a XIII. KEK-re

Székely Sport 2022. február 03., 11:10 utolsó módosítás: 2022. február 03., 11:14

A BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2022. március 3. és 5. között rendezi meg a 13. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját, ahol hat sportágban, három napon keresztül közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten.

Sport határok nélkül – elindult a nevezés a XIII. KEK-re
Március elején jótékonysági futóversenyt rendeznek a KEK szervezői Fotó: BEAC

A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással.

A tornára az anyaországról és a határon túlról is várják az egyetemisták nevezését, akik a három nap alatt futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben, futásban és nagypályás labdarúgásban mérhetik össze erejüket.

A határokon is átívelő multisport rendezvény idén második alkalommal ad helyet Budapest egyik legújabb jótékonysági futóversenyének. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával, a KEK Run 2022 elnevezésű eseményre március 5-én kerül sor a Ludovika Campuson.

„A futás az egyetemisták körében is az egyik legnépszerűbb sport. Egyik célunk a KEK Run-nal, hogy a csapatok mellett az egyéni sportolókat is megszólítsuk” – nyilatkozta Simon Gábor, a BEAC igazgatója

Jótékonysági program

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében a szervezők idén is összefognak a résztvevő csapatokkal, támogatókkal és a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítik. 2022-ben a Tiszaújlaki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata. Részletek a gyűjtésről.

Támogatók és médiapartnerek

A XIII. KEK támogatói az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága, az Országgyűlés Hivatala, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az MVM CEEnergy, az OTP Bank Nyrt., a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, a Communitas Alapítvány, a BÁV, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Budapesti Röplabda Szövetség, a Rákóczi Szövetség, a Ludovika-FCSM Csata, a MEFS, a HÖOK, a Joma, az ELTE HÖK, a VIWA Vitaminwater, a Manna ABC és a Mayer Pincészet. 

Médiapartnerek a Székelyhon, a SzékelySport.ro, a Krónika, a Népújság, a Kárpátalja hetilap, az ELTE Online, a Nyugati Jelen, a Transindex és a Maszol.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.