Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Simona Halep a legkeményebb büntetést kapta a doppingvádban

Székely Sport 2023. szeptember 12., 18:51

Több mint egy évet várt, hogy kézhez kaphassa a doppinghasználat miatti eltiltását a román teniszezőnő. Az ítélet nem végleges.

Simona Halep a legkeményebb büntetést kapta a doppingvádban
Ha marad az ítélet, akkor nem valószínű, hogy látjuk még teniszezni Fotó: Facebook/Transylvania Open

Doppinghasználat miatt Simona Halep 4 éves eltiltást kapott. A Nemzetközi Tenisz Integritás Ügynökség (ITIA, International Tennis Integrity Agency) kedden délután tette közzé a döntést. Az ítélet nem végleges, a kétszeres román női Grand Slam-bajnok a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (TAS) fellebbezhet.

Több mint egy év telt el azóta, hogy Simona Halep utoljára játszott WTA-tornán. 2022. augusztus 29-én kiesett az US Open első körében. Ezt követően ideiglenesen eltiltották doppingvétség miatt, idáig kellett várnia, hogy kiszabják büntetését.

A lehető legkeményebb szankciót rótták ki: 4 éves a tenisz, és a tenisszel összekapcsolható tevékenységtől való eltiltást kapta.

A 31 éves sportolót két különálló tettéért ítélték el: a 2022-es US Openen szervezetében Roxadustat anyagot találták, amely doppinglistás szer, illetve a biológiai útlevelében is szabálytalanságokat találtak.

2023 augusztus 21-én Simona Halep kikerült a világranglista első ezer helyezettjei közül, szeptember 11-én, hétfőtől pedig az új rangsorban teljesen törlésre került. Elveszítette ugyanis az utolsó pontjait, amelyeket az US Open 2022 főtáblájának indulásához kellett volna megvédenie.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.