Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Siklóernyős nyílt napok lesznek Csíksomlyón

Dobos László 2023. július 14., 20:15

Július minden hétvégéjén nyílt napokat szervez Csíksomlyón a Turbulencia Aeroklub. Júliusban, minden szombaton és vasárnap ingyenesen ki lehet próbálni a siklóernyőzést.

Siklóernyős nyílt napok lesznek Csíksomlyón
Egy pár évtizede népszerű lett Székelyföldön a siklóernyőzés Fotó: Sárig István

Kedvez az időjárás a siklóernyőzésnek, ebben a hónapban minden szombaton és vasárnap ki lehet próbálni a siklóernyőzést Csíksomlyón. A nyílt napokon a Csíkszeredai Turbulencia Aeroklub siklóernyős felszerelést biztosít – hivatalos siklóernyős oktatók felügyeletében. Az ingyenes programokon bárki részt vehet, aki betöltötte a 18. életévét és előzetesen bejelentkezik a programra. További információk a www.turbulencia.ro oldalon találhatók.

Sárig István klubelnöktől, a program felelősétől megtudtuk, hogy az ingyenes siklóernyőzést egy európai uniós pályázat révén, az Erasmus program keretében tudják megvalósítani. „A program neve Untangle Paragliding, és ezen négy országos egyesület és nyolc siklóernyős klub vesz részt. A nyílt napokat, Románia mellett – eltérő dátumokon – Szlovákiában, Magyarországon és Csehországban is megrendezik. A fő pályázó a Budapesti Ifjúsági Nomád Klub volt, Romániában pedig partnere az AZLR (Asociația de Zbor Liber din România), társpartnerek pedig a Csíkszeredai Turbulencia Aeroklub és Nagyszebeni Air Adrenalin Siklóernyős Klub” – nyilatkozta Sárig a Székely Sportnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.