Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sikeres versenyszezont zártak az udvarhelyi triatlonosok

Zátyi Tibor 2023. szeptember 25., 14:28

Az Udvarhelyi Triatlon Club (UTC) csapata a hétvégén Mamaián zárta a versenyszezont, részt vett a H3RO 2023 elnevezésű versenyen. Kiváló eredményekkel térhetnek haza, az országos bajnokság összetettjében pedig három dobogós helyezést értek el.

Sikeres versenyszezont zártak az udvarhelyi triatlonosok
Udvarhelyi Triatlon Club (UTC) csapata a hétvégi H3RO 2023 elnevezésű versenyen Mamaián Fotó: Udvarhelyi Triatlon Club

A H3RO Mamaia az év utolsó versenye, melynek végén kihirdették a pontgyűjtések alapján az országos bajnokokat szupersprint, sprint, olimpia és fél táv kategóriákban. Az UTC fiatalokkal és felnőttekkel is képviseltette magát a rangos versenyen: Csáki Villő, Lőrinczi István, Balázsi Sándor Róbert, Mózes Tamás, László Csongor, Orbán Attila, Nemes Zoltán, Sinka Zsolt és Buti László.

Az U20-as korosztályban 32-en vettek részt, a sprint távon Lőrinczi István is elindult, 1:17:45 órás idejével a legfiatalabb triatlonosként a 24. helyen zárta a versenyt. Az olimpiai távon egyéni mellett váltóban is lehetett indulni. Csáki Villő és edzője, Buti László a vegyes váltóban álltak rajthoz. Villő 1500 m-es úszása kimagaslóan sikerült, hiszen a hatodik helyen fejezte be, és első nőként jött ki a vízből.

A közös csapatmunka végül a Csáki–Buti párosnak a 21 induló csapatból a negyedik helyre volt elég, alig két percre voltak a dobogótól.

A 20–29 évesek között Balázsi Sándor Róbert első versenyeként az olimpiai távot választotta, és kiválóan teljesített, hiszen a 125 indulóból a 25. helyen ért célba és kategóriájában a 6. helyen zárta a versenyt.

A féltávosok versenyén Orbán Attila, Sinka Zsolt, László Csongor, Mózes Tamás és Nemes Zoltán állt rajthoz. Nemes Zoltán az úszás befejezése után azzal szembesült, hogy a tranzitzónában kerékpárja hátsó kereke leereszkedett, sajnos nem tudta orvosolni ezt a technikai hibát, így nem tudta folytatni a versenyt.

A H3RO Mamaia verseny komoly erőpróba volt, többen feladták a versenyt, még a legjobbak is térdre kényszerültek. Az Udvarhelyi Triatlon Club triatlonosai egymást biztatva kimagaslóan teljesítettek: elsőként Orbán Attila ért célba, összetettben a 10., míg a 30–39 évesek korosztályában a 6. helyen végzett. Nem sokkal maradt el Sinka Zsolt, aki összetettben 15., és 40–49 évesek korosztályában az 5. lett. Mózes Tamás a 26. helyen ért célba, a 20–29 éves korosztályban pedig a 3. helyen zárt. László Csongor az összetett versenyben 28. lett és a 30–39 évesek korosztályban a 8. helyen ért célba a versenyen.

Az országos körverseny utolsó szakaszán kihirdették az országos bajnokokat is, a 25–29 évesek korosztályában Mózes Tamás teljes távon aranyérmes lett, féltávon pedig bronzérmes, akárcsak Orbán Attila, aki a 35–39 éves korosztályban összesítésben a harmadik helyen végzett.

„Büszkék lehetünk sportolóinkra és elért eredményeikre. Egy igazi vasemberekből összekovácsolt csapatunk van, akik teljesítményükkel, kitartásukkal példát mutatnak azoknak a fiataloknak, akik ezt a sportágat választanák” – összegzett Buti László edző.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.