Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Serena Williams azt tervezi, a US Open után visszavonul

Székely Sport 2022. augusztus 09., 19:08 utolsó módosítás: 2022. augusztus 09., 19:30

A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams egy interjúban beszélt arról, hogy nagy valószínűséggel az augusztus végén kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság után visszavonul.

Serena Williams azt tervezi, a US Open után visszavonul
Serena Williams a hét elején 13 hónap után nyert ismét mérkőzést Fotó: Facebook/WTA

A 41 éves amerikai klasszis a Vogue nevű magazinnak elmondta, mennyire megviseli a visszavonulás gondolata. Az indokai közt szerepel, hogy több időt szeretne tölteni ötéves gyermekével és férjével, valamint nem titkolta, szeretnének még egy gyermeket, utána viszont már nem szeretne visszatérni.

Serena Williams azt nem árulta el, hogy pontosan mikor hagyhat fel a sporttal, de erősen utalt rá, hogy a US Open lehet pályafutása utolsó versenye. „A visszaszámlálás elkezdődött, élvezni fogom a következő heteket” – írta az Instagram-oldalán.

Serena Williams sérülés miatt egy év kihagyás után, idén júniusban Wimbledonban tért vissza, ám ott az első körben búcsúzott. A hét elején 13 hónap után nyert ismét mérkőzést a torontói torna első fordulójában a spanyol Nuria Parrizas-Diazzal szemben.

Az nso.hu portál megjegyzi, hogy Serena Williams folyamatosan 186 héten keresztül vezette a női egyes világranglistát (legutóbb 2017. május 8-án állt az élen), ez megosztott rekord – a 22-szeres Grand Slam-győztes Steffi Graffal. Williams a második legeredményesebb női teniszező, eggyel marad le a legtöbb, 24 Grand Slam-címmel csúcstartó ausztrál Margarit Court mögött. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.