Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sepsiszentgyörgyön rendezett tájfutó versenyt a VSK Csíkszereda

Dobos László 2024. április 26., 10:27

Háromszéken szervezett tájfutó városi sprint bajnoki fordulót a VSK Csíkszereda, de Sepsiszentgyörgyön zajlott először Knock Out Sprint nevű viadal. A megmérettetésen közel 150-en álltak rajthoz.

Sepsiszentgyörgyön rendezett tájfutó versenyt a VSK Csíkszereda
A 14 évesek korcsoportjának díjazottai. A dobogó legfelső fokán György Gergely Fotó: VSK Csíkszereda

Hagyomány, hogy a VSK Csíkszereda tavaszi tájfutó versenyére Sepsiszentgyörgyön kerül sor. Ennek egyik oka, hogy a Román Tájfutó-szövetség a normaadást (erőnléti felmérő, futópróbák a stadionban) évek óta Sepsiszentgyörgyön rendezi, a csíki tájfutók pedig ezt a tömeget kihasználva szerveznek sprint versenyeket, amely már több éve a bajnoki sorozat részévé vált – közölte a VSK Csíkszereda.

„Idén újdonság volt, hogy a délelőtti városi sprint futamot követően délután egy Sprint Tusát, vagyis Knock Out Sprintet (KO Sprint) is rendeztek. Romániában először! Ráduly Róbert Kálmán és csapata munkáját dicséri, hogy a tájfutás eme izgalmas és látványos próbája Romániában is meghonosodott.

A szabály egyszerű: a délelőtti városi sprint bajnoki forduló 24 legjobb férfi és női versenyzője bejutott a KO Sprint elődöntőjébe. A három elődöntős csoportból az első két helyezett döntőbe került, illetve a két soron következő legjobb idővel rendelkező futó szerencsés vesztesként szintén döntőzhetett. A KO Sprinten a pálya hossza 4-5 perces és a futamok között mindössze 20-30 perc pihenő van, ráadásul kis területen zajlik, ettől még látványosabb”

ismertették a közleményben.

Sepsiszentgyörgyön a délelőtti városi sprint a Puskás Tivadar Szakközépiskola udvaráról rajtolt és a Tamási Áron Színház előtt volt a cél. A délutáni versenyek a háromszéki város központjában zajlottak, a Mihai Vitéz szobor és az Erzsébet park környékén.

A Székelyföldet képviselő VSK Csíkszereda tájfutóinak eredményei

Városi-sprint bajnoki forduló

F14-es korosztály: György Gergely – 1. hely.

Férfi Elit: Simion Suciu – 9. hely, Szép Zoltán – 12. hely, Gegő Hunor – 17. hely.

F35: György László – 3. hely

F55: Szalay Zoltán – 3. hely

N12: Ráduly Regina – 2. hely

N14: Ráduly Zsuzsanna – 7. hely

Női Elit: Ráduly Réka – 7. hely, Nicoleta Papară – 9. hely.

N35: Ráduly Annamária – 1. hely

N55: Antal Rozália – 3. hely

Jancsik és Man nyerték a KO sprintet

A fenti eredmények alapján Simion Suciu a 11., Szép Zoltán pedig a 16. helyen jutott elődöntőbe, míg Gegő Hunor 25. lett, és épp lemaradt az elődöntőről. A nőknél Ráduly Réka a 11., Nicoleta Papară a 13., Ráduly Annamária pedig a 14. helyen jutott tovább. A csíki fiúk az elődöntőben estek ki, Suciu 4, Szép pedig 10 másodpercre volt a finálétól. Ráduly Réka futamában második lett és továbbjutott, Papară pedig szerencsés vesztesként nyolcadikként csípte el a döntőt.

A KO sprint végeredménye

Férfiak: 1. Jancsik Endre (Kolozsvári Transilva), 2. Bogya Tamás (Gyulafehérvári Unirea), 3. Radu Ilin (CS Babarunca).

Nők: 1. Antonia Man, 2. Anca Deac, 3. Andreea Manu (mindhárman Nagybányai Electrosistem), 4. Ráduly Réka (VSK Csíkszereda).

A Sepsi Kupán a VSK Csíkszereda sportolói közül György Gergő, György László és Ráduly Annamária az első-, Szalay Zoltán és Ráduly Regina pedig második helyen végzett korcsoportjában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.