Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ronaldinho szeme láttára nyernék meg a tornát a székely teqballosok

Sebestyén Ervin 2022. szeptember 29., 11:15

Budapesten rendezik meg az European Teqball Tour következő állomását, amely egyben a jövő évi lengyelországi Európa Játékok első kvalifikáció versenye is, az esemény szeptember 29. és október 2. között zajlik. Tizennyolc résztvevő által képviselve lesz a Góbék Teqball Team is.

Ronaldinho szeme láttára nyernék meg a tornát a székely teqballosok
Galérianézet
Komoly célokkal érkeztek Budapestre a székely teqballosok Fotó: Góbek Teqball Team

Rengeteg résztvevő érkezik a versenyre, a regisztrált adatok alapján 29 országból jönnek játékosok, akik ezúttal is öt kategóriában mérhetik össze a tudásukat. A Góbék Teqball Team is képviselteti magát mind az öt versenyszámban.

„Kiemelt esemény számunkra, mivel ez a 2023-as Krakkói Európa Játékok első kvalifikációs tornája a négyből. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy gyakorlatilag itt lesz mindenki, aki számít, a legerősebb és legjobb játékosokkal karöltve. Tudjuk, hogy egyetlen kategória sem lesz egyszerű, nehéz mérkőzések várnak ránk. A férfi mezőny az nagyon erős, nagyon kiegyenlített, itt lesznek a világbajnok szerbek, a franciák és Magyarországról is nagyon jó páros nevezett” – nyilatkozta megkeresésünkre Ilyés Szabolcs.

Fotó: Góbek Teqball Team

Ezt követően mesélt az eseményre utazó keretről is, amelyben összesen 18-an szerepelnek.

Ilyen nagy csapattal korábban egy versenyen sem indultunk, főleg nem nemzetközire, tizennyolc teqballost neveztünk a keretbe. Természetesen ezúttal is megvannak a kiemelt játékosaink, azonban a csapatunk hetven százaléka középiskolásokból tevődik össze, sokaknak ez lesz az első tornája”

– mutatott rá a székely teqballos.

Az utóbbi időben egyéniben kiváló eredményeket sikerült elérniük, ezúttal párosban is maradandót alkotnának.

Fotó: Góbek Teqball Team

„Györgydeák Apor megnyerte a legutóbbi két egyéni versenyét, Nápolyban és Krakkóban. Ezúttal is úgy készültünk, hogy szeretnénk elhozni a férfi egyéniben az első helyet. A férfi páros kategóriában az utolsó három nagy nemzetközi tornán nem jött össze az arany, Nápolyban harmadikok, Los Angelesben másodikok és Krakkóban negyedikek lettünk. Természetesen ezúttal is éremszerzés a cél, viszont úgy érkeztünk Budapestre, hogy a legfényesebbet szeretnénk hazavinni” – vázolta fel Ilyés Szabolcs.

Az első napokban a csoportmérkőzéseket rendezik, így a Góbék Teqball Team kiemeltjei csak szombaton kezdik meg a szereplésüket, rögtön a főtáblán.

Fotó: Rab Zoltán

Az utolsó napon, vasárnap az eseményen ott lesz Ronaldinho is, a sportág nagykövete, aki személyesen adja át a díjakat a teqballosoknak.

A Góbék Teqball Team kerete a budapesti versenyre:
Női egyéni: Miklós Tünde, Lakatos Kriszta, Mitri Rita.
Férfi egyéni: Györgydeák Apor, Simó Bence, Levik Boldizsár, Gyerő Soma, Gergely Péter, Sima Örs, Kiss Zoltán, Máté Zoltán, Veres Zsombor, Máté Mátyás, Fóri Endre, Geréb-Szőke Márk.
Női páros: Miklós Tünde–Ew Kaminska (lengyel).
Férfi páros: Ilyés Szabolcs–Györgydeák Apor, Péter Zalán–Gyerő Soma, Máté Zoltán–Kiss Zoltán, Máté Mátyás–Veres Zsombor, Fóri Endre–Geréb-Szőke Márk.
Vegyes páros: Ilyés Szabolcs–Mitri Rita, Péter Zalán–Lakatos Kriszta, Simó Bence–Simó Boglárka, Levik Boldizsár–Sarah Rees (kanadai).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.