Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Rendhagyó futóversenyt szerveznek Sepsiszentgyörgyön

Sebestyén Ervin 2024. június 06., 10:35

Első alkalommal rendeznek Sepsiszentgyörgyön olyan futóversenyt, amelyen a résztvevők különböző intézményekben és a város ikonikus épületein keresztül átfutva érhetnek célba. A jelentkezési határidő június 19-ig tart, a kihívásra vágyók 21-én állnak rajthoz.

Rendhagyó futóversenyt szerveznek Sepsiszentgyörgyön
Hasonló futóversenyre még nem volt példa Sepsiszentgyörgyön. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A résztvevők a főtéri kőszínpadtól indulnak június 21-én, pénteken 18 órakor. Az útvonal során először az egykori dohánygyár épületét érintik, majd következik a Székely Nemzeti Múzeum, áthaladva a parkon pedig eljutnak a Bod Péter Megyei Könyvtárhoz, ezután pedig a Kónya Ádám Művelődési Házon keresztül a vártemplomig kell szaladniuk. Ekkor következik majd a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény épülete, a polgármesteri hivatal, a Tamási Áron Színház, a cél pedig a Főtéren lesz kialakítva.

Egy ilyen teljes kör öt kilométeres távolságot foglal magába, viszont lehet jelentkezni a tíz kilométeres távra is, értelemszerűen azok a sportolók kétszer kell végigcsinálják az útszakaszt.

A szervezők elmondták, hogy a versenyzők kényelmes, lassú tempóban is teljesíthetik a kihívást.

További érdekesség, hogy a verseny közben a különböző helyszíneken és intézményekben számos meglepetés várja majd az odaérkezőket: míg például az egykori dohánygyárban különböző ipari hangokat hallhatnak, addig a múzeumban dobhangokkal, a színházban pedig fényjátékkal buzdítják a versenyzőket, így hatva több érzékszervre.

Az eseményre való jelentkezés június 19-én lehetséges, egy online felületen keresztül történik, illetve a határidő lejártáig a nevezési díjat is be kell fizetni.

A 18 éven felülieknek 70 lejbe kerül, a 12 és 18 év közöttieknek pedig ingyenes. A résztvevők rajtcsomagban, különböző díjakban, közös étkezésben és különböző meglepetésekben részesülnek majd.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.