Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Remekeltek a Balkán-kupán a csíkszeredai sílövők

Dobos László 2022. február 08., 11:09 utolsó módosítás: 2022. február 08., 11:10

Az idei szezon első romániai biatlonversenyét rendezték, melynek Cheile Grădiștei adott otthont. A Balkán-kupán a romániai versenyzők mellett Észak-Macedóniából és Bosznia-Hercegovinából érkeztek sportlövők.

Remekeltek a Balkán-kupán a csíkszeredai sílövők
Gegő Hunor a verseny végén Fotó: Forrás: Román Sí- és Biatlon-szövetség

Kisifjúsági, nagyifjúsági és felnőtt korosztály számára írták ki a vetélkedőt, az elsőn a sprintpróba, a második nap pedig az üldöző verseny keretében álltak rajthoz – tudtuk meg Márton Szilárdtól, a Csíkszeredai ISK edzőjétől.

Csíkszeredát nyolc sportoló képviselte: Márton Enikő a Sportklub versenyzője, Csutak Andrea és Gegő Hunor a VSK sportolója, a kisifjúsági korcsoportban induló öt lány pedig az ISK színeiben indult.

A kisifjúsági lányok versenyén 13-an álltak rajthoz, a Csíkszeredaitól Ladó Kincső egy arany- és egy bronzérmet szerzett, Kelemen Szidónia két 6. hellyel büszkélkedhet, Becze Ágota a 7. és az 5. helyeken végzett, Becze Eszter 9. és 7. lett, Béres Csenge pedig mind a két próbán 10. lett.

A nagyifjúságiak vetélkedőjén hárman álltak rajthoz és Csutak Andrea mindkét nap a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Fotó: Forrás: Román Sí- és Biatlon-szövetség

A női felnőttek próbáján ketten álltak rajthoz, Márton Enikő megnyerte a sprintet, macedóniai ellenfele nem ért célba. A csíki sífutó teljesítette az üldözőt is, két elsőség írható neve mellé.

A férfiak versenyén négy induló volt, Gegő Hunor mindkét nap Denis Șerban mögött a második helyen végzett.

A Csíkszeredai ISK és a Sportklub sportolók edzője Márton Szilárd, a VSK sílövőit pedig Tófalvi Éva készítette fel és kísérte el a versenyre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.