Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Remekelt a székelyudvarhelyi asztaliteniszező, mindent eldöntő meccs jön az Eb-n

Józsa Csongor 2024. május 23., 17:06

A bukaresti U13-as korosztályú asztalitenisz Európa-bajnokság második napja óriási izgalmakat hozott. A házigazda álmosan kezdett, így a továbbjutásért vért kell izzadnia.

Remekelt a székelyudvarhelyi asztaliteniszező, mindent eldöntő meccs jön az Eb-n
A maximális, négy pontot szállította Toró Dávid a romániai válogatottnak Fotó: ETTU Official

Csütörtökön reggel a vegyes csapatverseny főcsoport mérkőzéseivel folytatódott a bukaresti U13-as asztalitenisz Európa-bajnokság. A György István szövetségi kapitányt és Toró Dávid játékost a soraiban tudó romániai válogatott szerdán késő este tudta meg ellenfeleit, első látásra pedig úgy fogalmazott az edző, hogy kegyes volt hozzuk Fortuna istennő.

Izrael volt az első ellenlábas, az elején minden jól ment, a Toró–Madar Maya vegyespáros könnyedén hozta az első pontot, Kariss Șerban hozzátette a másodikat is. Ezt követően jött a megtorpanás, mind Alexandru Pop, mind Madar vereséget könyveltek el.

Toró Dávid így 2–2-es állásnál jött vissza az asztalokhoz. Bár nagy volt a tét, de ez nem látszott az udvarhelyi asztaliteniszezőn, valódi, elsőszámú játékosként adogatott, nem sok esélyt adott az izraelinek. 3–0-ra nyert, így Románia 3–2-vel hozta az első fordulóbeli találkozóját.

Toró-Madar páros Fotó: ETTU Official

A csoport másik összecsapásán is hasonló eredmény született: a lengyelek 3–2-re verték Svájcot.

A versenykiírásról annyit megemlítenénk, hogy nem a győzelemért jár a pont, hanem minden egyes megnyert találkozó pontot ér.

A kora délutáni meccsre már népes szurkolótábor összegyűlt a bukaresti sportcsarnokban. A svájciakkal szemben olajozott volt a házigazdák játéka. A felállás ugyanaz volt, a Toró–Madar duó indította a pontgyűjtést, Dávid zárta a párharcot, melynek legvégén 4–1 lett az eredmény.

„Jól éreztem magam, nem is nagyon kellett megszakadni a diadalokért a meccseimen. Könnyedén mentek, örülök, hogy Izrael ellen hozni tudtam a sokat jelentő győzelmet. Minden a lengyelek ellen dől el, abban bízom, hogy ott is meglesz a két pont, ami rajtam múlik” – nyilatkozta Toró Dávid a svájciak elleni meccset követően.

A páros a szakmai stábbal, feketében György István szövetségi kapitány Fotó: ETTU Official

A második fordulóban Lengyelország 5–0-ra múlta felül Izraelt. Tehát a csütörtökön 19 órától kezdődő zárómeccs előtt a lengyeleknek 8, Romániának 7 pontja van.

Miután egy csapat jut tovább a csoportból az elődöntőbe, így ez igazi ki-ki meccs lesz. Aki nyer, az játszhat a folytatásban az érmekért.

A Románia–Lengyelország vegyes csapattalálkozót az U13-as asztalitenisz Európa-bajnokságról a főasztalon rendezik, 19 órától élőben közvetíti az ETTU TV.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.