Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Rangos versenyen bokszoltak a gyergyóiak, többen a válogatottban bizonyíthatnak

Gergely Imre 2024. május 21., 14:31

Négy bronzérmet szereztek az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolói Magyarországnak a 73. Bornemissza Gergely Emlékversenyen, hárman pedig a válogatottal készülnek további nemzetközi kihívásokra.

Rangos versenyen bokszoltak a gyergyóiak, többen a válogatottban bizonyíthatnak
Nemzetközi porondon szereztek tapasztalatot Fotó: Borbély Fanni

Az Egerben megrendezett 73. Bornemissza Gergely Emlékversenyen az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub - Felcsút SK hét sportolója lépett a kötelek közé Magyarország színeit képviselve. A 16 ország 360 bokszolója között szerepelt Srof Kevin, Fazekas István, Tallósi Vanessza, Búzás Róbert, Bogyor Dávid, Benedek Péter és Mailát András. Magyarországi, szlovákiai, walesi, izraeli, svájci, ukrajnai és moldáviai ellenfelekkel találkoztak.

Közülük az ifjúsági korosztályban nemzetközi szinten most bemutatkozó Benedek Péter (57 kg.) és Mailát András (63,5 kg.) egyaránt bronzérmesek lettek a súlycsoportjukban. Szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a juniorok között most debütáló Tallósi Vanessza (60 kg). Hozzájuk hasonlóan bronzérmes lett a serdülő korosztály 42 kilós mezőnyében Srof Kevin is. Nem állhattak dobogóra ezúttal, de jól teljesítettek Búzás Róbert, Fazekas István és Bogyor Dávid is.

A gyergyószentmiklósi együttes Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Amint Huszár Árpád vezetőedző elmondta, az európai élmezőny legjavát, Ukrajnát, Üzbegisztánt, Kazahsztánt, Walest, Skóciát is felvonultató mezőnyben volt, akiktől tornagyőzelem sem lett volna váratlan eredmény. Így például Srof Kevin, vagy Tallósi Vanessza esetében. De Kevin az elődöntőben, egy mérkőzésen, ahol a megosztott pontozás ebbe az irányba is dőlhetett volna, alulmaradt, Vanesszának pedig nem ment jól a bokszolás az izraeli ellenfelével szemben. Ebből az a tanulság, hogy sokkal több versenyre, tapasztalatszerzésre lenne szüksége.

A sorsolás nem kedvezett Búzás Róbertnek, aki a későbbi tornagyőztessel találkozott az első összecsapásán, és úgy maradt alul egy ponttal, hogy az első és harmadik menetet megnyerte a pontozóbírók szerint is. Fazekas István egy szép győzelem után szintén a tornagyőztessel vívott meg és maradt alul egy parázs csata után és Bogyor Dávidnak sem jött ki a lépés ezúttal.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A két első éves ifista közül Mailát András két döntő fölénnyel megnyert mérkőzés után egy walesi fiúval bokszolt a döntőért és a megosztott pontozás a riválisnak kedvezett, de a döntés lehetett volna fordított is. Benedek Péter egy szlovákiai ellenfelet legyőzve jutott elődöntőbe, de mivel ezen a mérkőzésen megsérült, a döntőért már nem léphetett szorítóba, így lett bronzérmes. Összességében lehetett volna jobb is a csapat eredményessége, de így sincs ok az elégedetlenségre.

A válogatottakban jönnek az újabb kihívások

Tallósi Vanessza a junior válogatottal edzőtáborozik a következő időszakban, majd egy nemzetközi felkészülési torna jön Olaszországban a következő állomás pedig az Európa-bajnokság.

Búzás Róbert szintén válogatott összetartozáson vesz részt, a magyar–spanyol csapattalálkozóra készülnek és jön majd a válogató is, ahol eldől, hogy ott lesz-e az EB-n. Csiki Róbert pedig a felnőtt válogatottal edzőtáborozik, a Hell Boxing torna a következő kihívás. Jó esélye van arra, hogy bekerüljön a rangos és komoly pénzdíjas versenyen mezőnyéébe – ismerteti Huszár Árpád.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.