Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Rangos profi versenyen és Európa-bajnokságon bokszolnak a gyergyóiak

Gergely Imre 2024. június 03., 17:51

Csiki Róbert a HELL Boxing Kings versenyen, Tallósi Vanessza és Búzás Róbert a junior Európa-Bajnokságon lép szorítóba. Június is komoly kihívásokat hoz tehát a gyergyószentmiklósi székhelyű Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub neveltjei számára.

Rangos profi versenyen és Európa-bajnokságon bokszolnak a gyergyóiak
Galérianézet
Csiki Róbert eddigi teljesítményével kivívta a részvétel jogát a HELL Boxing Kings versenyen Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A HELL Boxing Kings versenyen tizenegy ország legjobb négy ökölvívója szerepelhet súlycsoportonként, és a gyergyószentmiklósi Csiki Róbert eddigi teljesítményével kivívta a részvétel jogát a 60 kilósok mezőnyében. Edzője Huszár Árpád, aki a legelejétől, azaz 2018 óta neveli a fiatal bokszoló tehetséget. Ő fogja irányítani ezúttal is, és segítségére lesz ebben Huszár Dávid edző is.

Ez már egy nagyon komoly felnőtt profi verseny, ahol 100 ezer dollár díjazásban részesülnek a súlycsoportok bajnokai, de minden további helyezés is tekintélyes pénzdíjat hoz a sportolóknak.

Az első nagy megmérettetés Magyarországon, Miskolcon lesz a DVTK Arénában június 17. és 22. között, ahol a legjobb 8 közé kerülős a tét. Aki itt továbbjut, az novemberben az elődöntőben folytathatja, majd decemberben megküzdhet a HELL Boxing Kings verseny fődíjáért. Ezen viadalok helyszíne is a miskolci DVTK Aréna lesz.

Csiki Róbert mindemellett minden bizonnyal kesztyűt húz majd az U22-esek Európa-bajnokságán is novemberben - tájékoztatott Huszár Árpád.

Az EGÖSK vezetőjének két másik tanítványa is rangos nemzetközi megmérettetésre készül. Tallósi Vanessza és Búzás Róbert a juniorok Európa-bajnokságán szerepel, amelyet június 21. és július 3. között rendeznek meg Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban.

Vanessza számára ez már a második Eb lesz, tavaly még a serdülő korosztály kontinentális versenyén bronzérmet szerzett, míg Róbert bemutatkozik ilyen szintű nemzetközi versenyen. Mindketten a 60 kilós súlycsoportban képviselik Magyarország színeit. A magyar válogatott stábjában pedig ott lesz Huszár Árpád is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.